Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Fontos dolgot jelentett be a Magyar Posta a csomagok kézbesítésével kapcsolatban


Továbbra is elérhető lesz az ügyfeleknek a koronavírus-járvány miatt 2020-ban bevezetett érintésmentes kézbesítés – közölte a Magyar Posta az MTI-vel, miután a vírus miatti veszélyhelyzet megszűnt, és az eljárást már korábban rögzítették a postatörvényben.

Illusztráció: MTI/Balázs Attila

A jogszabály előírja, hogy a posta a belföldi ajánlott leveleket továbbra is a levélszekrénybe kézbesíti. Az elmúlt két év gyakorlatához hasonlóan, ha nincs postaláda vagy nem biztonságos az ajánlott levél elhelyezése, akkor a postás értesítőt hagy.
A TÉRTIVEVÉNYES LEVELEKET, A HIVATALOS IRATOKAT ÉS A NEMZETKÖZI KÖNYVELT LEVÉLKÜLDEMÉNYEKET, ILLETVE BELFÖLDI ÉS NEMZETKÖZI CSOMAGOKAT TOVÁBBRA IS SZEMÉLYES ÁTVÉTELLEL KÉZBESÍTIK. ABBAN SINCS VÁLTOZÁS, HOGY EZEKBEN AZ ESETEKBEN SZÜKSÉGES A SZEMÉLYAZONOSSÁG VAGY AZ ÁTVÉTELI JOGOSULTSÁG IGAZOLÁSA. AZ ÚJ SZABÁLY SZERINT AZ ÁTVÉTELNÉL AZ ÜGYFÉL ALÁÍRÁSÁRA AZONBAN NINCS SZÜKSÉG.
Az utalványoknál marad a megszokott kézbesítési mód, az átvételt mindig aláírással kell igazolni – írják a közleményben.
AZ ÉRINTÉSMENTES KÉZBESÍTÉS JELENTŐS KÖNNYEBBSÉGET EREDMÉNYEZ AZ ÜGYFÉLNEK, MIVEL AKKOR IS MEGKAPJA A KÜLDEMÉNYÉT A POSTALÁDÁJÁBAN, HA KÉZBESÍTÉSKOR NEM TARTÓZKODIK OTTHON, ÍGY NEM KELL A POSTÁRA MENNIE– írják a közleményben.

A Magyar Posta Zrt. vizsgálja, hogy milyen módon tudja fokozni az ügyfélbarát működést, és miként javíthatja a szolgáltatás színvonalát a jövőben – tájékoztatott a társaság.


Don`t copy text!