Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Fontos bejelentést tett a kormány: kiderült, kapnak-e évközi béremelést a magyar dolgozók


Fontos célokról és eredményekről is beszélt Gulyás Gergely. Ahogy a Pénzcentrum írja, a kormányinfón, a kérdések között Gulyás Gergely kitért arra, hogy a kormány mindent megtesz azért, hogy még az idén legyen reálbéremelés, amiért az összes lehetséges eszközt bevetik. Ide pedig a már meglévő lépéseket, mint a SZÉP-kártyák keretének kibővítését is bele kell számolni. A miniszter elmondta, hogy külön bérelemés nincs tervben, legközelebb január 1-én lehetséges ilyen lépés. Ennek oka, hogy az állam csak egy foglalkoztató, a magánszektor béremeléseiről nem dönthetnek, csak támogatópolitikát vezethetnek be.

Gulyás Gergely miniszter a kormányinfó keretei között bejelentette, hogy siekresnek értékelték az augusztus 20-ai eseményeket: nézettségi rekordot döntött az érdeklődők száma, illetve a közvetítést figyelők száma egyaránt. Ezen kívül a miniszter kitért az orosz-kurán háborúra is, aminek kapcsán elmondta, hogy ha nem tesznek konkrét erőfeszítéseket a békére, akkor a háború el fog húzódni. Eddig több tízezer ember vesztette életét, így a kormány álláspontja változatlan: azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szó. Ez pedig azért is érdeke az uniónak, hogy mert a háború gazdaságilag is rossz hatással van, hiszen kihat a gazdasági növekedésre és az inflációra is. Ezt pedig a kormány infláció követő béremeléssel kívánja kompenzálni.

Továbbra is az a cél, hogy még az idén egyszámjegyű legyen az infláció, amit az előrejelzések szerint novemberre, de talán már októberre is elérhetünk

– emelte ki Gulyás Gergely.

Sikerült megőrízni a háborús helyzet ellenére is a munkahelyeket és újakat teremteni. A kormány továbbra is inflációkövető béremelést tervez, azért küzdenek, hogy még egy olyan inflációs évben is, amikor a pénzromlás mértéke nagyobb, mint az eddigiek ezt az elhatározást tartani tervezik.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük