Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Fontos bejelentést tett a Honvédelmi Minisztérium, ez sok magyart érinthet


Az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár szerdán átcsoportosítást hajt végre Táborfalva és Debrecen között, ezért megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani az érintett útszakaszokon – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

Fotó: atv.hu

A közlemény szerint

a Táborfalva – Örkény, a Tatárszentgyörgyi út – Örkény, a Bartók Béla út – M5-ös autópálya – 405-ös út – M4-es autópálya – 4-es főút – M35-ös autópálya – Debrecen útvonalon várható megnövekedett katonai járműforgalom.

A Magyar Honvédség arra kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért a járművek haladását kísérőjárművek biztosítják. 

Továbbá azt kérték, hogy a katonai menetoszlopok közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek az autósok.

A Magyar Honvédség a jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy az állampolgárok nyugalmát a lehető legkisebb mértékben zavarja – áll a honvédelmi tárca közleményében.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük