fbpx
Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Országszerte folytatódnak a falvakban az út-, utca-, kerékpárút-felújítások


A Magyar falu program eddig elbírált tizenhárom pályázatán 61,5 milliárd forintnyi támogatás kerül a falvakhoz – jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos sajtótájékoztatóján.

Gyopáros Alpár közölte: a 13 pályázati kiírásban csaknem 4400, elsősorban önkormányzati és egyházközségi pályázó nyert 61,5 milliárd forint értékben támogatást.

Szavai szerint évről évre megismétlik a legsikeresebb pályázatokat, továbbá minden évben vannak újdonságok a pályázati kiírásokban.

Gyopáros Alpár jelezte, hogy évek óta a legnépszerűbb kiírás a kommunális eszközök beszerzését célzó pályázat: olyan eszközöket, gépeket vásárolhatnak az önkormányzatok, amelyekkel fenntarthatják a jó településképet.

A GAZDASÁG FOLYAMATOSAN ERŐSÖDIK, ALACSONY A MUNKANÉLKÜLISÉGI RÁTA, EZÉRT „KIS TÚLZÁSSAL EGYES FALVAKBAN TELJESEN ELFOGYTAK” A KÖZFOGLALKOZTATOTTAK, AKIK SEGÍTETTEK A JÓ TELEPÜLÉSKÉP FENNTARTÁSÁBAN – mondta.

Úgy folytatta: az út-, utca-, kerékpárút-felújításhoz kapcsolódva idéntől csapadékvíz-elvezető árkok kialakítására, fejlesztésére is lehetett pályázni, továbbá külső közösségi terek kialakítására és fejlesztésére.

Gyopáros Alpár hangsúlyozta:

A MAGYAR FALU PROGRAM A VIDÉKFEJLESZTÉS ZÁSZLÓHAJÓJÁVÁ VÁLT, AMINEK SZÁMSZERŰSÍTHETŐ EREDMÉNYEI IS VANNAK. EZEK KÖZÖTT EMLÍTETTE, HOGY „DEMOGRÁFIAI ÁTTÖRÉST SIKERÜLT ELÉRNI A FALVAKBAN”.

Szólt arról is, hogy 2019 óta 27 ezer nyertes pályázatot hirdettek ki, amelyekre több mint 300 milliárd forintot biztosítottak.

Kitért arra is, hogy a Magyar falu program komplex fejlesztési rendszere a speciális otthonteremtési támogatást, a falusi csokot, közlekedésfejlesztési támogatásokat, út- és mellékúthálózat-felújítási programokat és kisboltfejlesztési támogatásokat is tartalmaz.

„A Magyar falu programot folytatjuk, mert hiszünk” a falvakban – fogalmazott a kormánybiztos, jelezve, hogy további pályázati eredményeket húsvét után hirdetnek ki.


Don`t copy text!
%d bloggers like this: