Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Folytatódnak a városszépítő munkálatok Vásárosnaményban – Kültéri elemekkel gazdagodtak a közterek és parkok


Vásárosnamény Város Önkormányzata az év minden szakában, szakemberek által tervezett és végrehajtott ütemben szépíti a város köztereit és parkjait. A városszépítő koncepció célja, hogy élhetőbb települést varázsoljon az itt élők és az ide érkező turisták számára, melyről a város polgármesterét, Filep Sándort kérdeztük.

Itt a tavasz, végre süt a nap. Igaz még melegét kevésbé élvezhetjük, érezhetjük. De hiszem azt. Hogy néhány nap és az igazi tavaszban indulhatunk el a városban és gyönyörködhetünk azokban a szép elemekben, azokban a tavaszi kültéri munkák során megújult parkokban, amelyeket a közmunkásaink, a közfoglakoztatottjaink elkezdtek világosítani, elkezdtük a fűnyírásokat és persze szedjük össze a zöldhulladékot is. Hiszen tudjuk azt, hogy a város olyan amilyenné tesszük! Egy város akkor lesz élhető, ha mi élhetővé varázsoljuk és hiszem azt, hogy ebben mindenkinek a jó szándékára is számíthatunk.

Az elmúlt napokban láttuk, éreztük és megtapasztaltuk azt, hogy több dolgot meg kell tennünk. Elkezdtük a apadok felújítását, amilyen hirtelen véget ért a tél, olyan hirtelen tört ránk a tavasz, de nem várakoztunk és elkezdtük a padok felújítását. Ugyanakkor azt is látjuk, hogy nyilván akkor lesz kevesebb a szeméttel terhelt terület, ha még több szemetest szerzünk be és vásároltunk

– mondta a polgármester.

Azt is tudjuk, hogy világosítani akkor is lehet és kell, ha arra lehetőség van. Hanem akkor is, ha ez minél többekben megfogalmazódik. Vásárosnamény egy virágos kis település. Épp ezért elkezdtük parkjaink, utcáinknak a világosítását is. Nagyon fontos , hogy több virág kaspó és még több virágláda kerül ki. Új szeméttárolókat is vásároltunk, hiszen nagyon fontos, hogy ezen a területen is tudjunk megújulni. De azt is látjuk, hogy még mindig kerül a szeméttárolók mellé is hulladék. Gondolok itt palackos flakonokra, dobozokra, chipses zacskókra. Én arra kérek mindenkit, hogy őrizzük meg városunk tisztaságát és felügyeljünk a rendre közösen!

– mondta Filep Sándor.

Jómagam, mikor este gyaloglásra adom a fejem és van egy kis időm, akkor látom azt, hogy egyre kevesebb a szemét. Nagyon komolyan leültünk a közfoglalkoztatotti állománnyal, hiszen az ő szemük láttára és kezük munkájára zajlanak itt a város köztisztasági feladatai. Nagyon sokszor gondolkodtunk már azon, hogy jó-e ez így, vagy esetleg egy külsös cégre bízzuk ezeket a munkálatokat. De úgy hiszem, hogy jelen forma még tartható. Ugyanakkor ez csak együttesen és együtt munkálkodva tartható, hiszen mindannyiunk álma, vágya egy tiszta kisváros. Épp ezért arra kérek mindenkit, hogy lehetőség szerint ne szemeteljen. Vannak most már bőséggel szemeteseink, kukáink, szeméttárolásra alkalmas helyeink. Arra kérek mindenkit, hogy őrizzük meg a város tisztaságát, egyrészt belső igény ez önmagunkért, másrészt pedig nagyon sokan látogatnak majd ide, hiszen látjuk azt, hogy a járványügyi helyzet valamelyest javult, sőt egyre javul. Épp ezért egyik kitörési pontunk a turizmus, ezért arra kérnék mindenkit, hogy e tekintetből is ügyeljen még jobban a környezetére. Legyen együtt és közös munkánk által tiszta, rendezett, ápolt és gondos városunk Vásárosnamény, a Bereg szíve.

Minden hétfőn reggel nyolc órakor azzal kezdünk, hogy a közfoglalkoztatotti brigádvezetőkkel leülünk és átbeszéljük azt, hogy mi volt a múlt héten, milyen feladatok várnak ránk. Hiszem azt, hogy azok a munkálatok amelyeket elkezdünk és amelyeket együtt végrehajtunk, a közmegelégedésre szolgál. Ha vannak Facebook-os bejegyzések, Messenger-es bejegyzések, én ezeket komolyan és szívesen veszem. Hiszem mindenhová csak akkor tudunk elérni, ha vannak jelzéseink. Jelezzenek bátran! Mi vagyunk Önökért!

– zárta gondolatait Filep Sándor polgármester.

A polgármesterrel készített interjúnkat, valamint a városszépítő munkálatokat itt tekintheti meg: