fbpx
Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Folytatódnak az országos hatósági razziák – Ezeken a helyeken tart ellenőrzést a NAV


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a 2022. évi ellenőrzési tevékenysége során folytatja a jogkövető magatartást tanúsító és együttműködő adózók támogatását, míg a szándékos adóelkerülést tanúsító adózókkal szemben határozott, a jogszabályok által biztosított teljes eszköztárral lép fel. Ennek érdekében, a kockázatelemzések alapján a kockázatok súlya és az adózók jogkövetési hajlandósága szerint jogkövetési vizsgálatot, adó-, és vámellenőrzést, vagy támogató eljárást folytat le.

Az ellenőrzési terv letölthető itt.

Észak-Budapest (1)

2022.05.02.

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2022. májusban az alábbi helyszíneken ellenőriznek:

 • május 11-én a Lehel Csarnokban,
 • május 16. és 20. között Budapest I-V., valamint XIII. kerületében a számítástechnikai eszközöket és alkatrészeket árusító üzletekben, valamint
 • május 25. és 31. között Budapesten az epret és egyéb szezonális gyümölcsöt közterületen értékesítőknél.

A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a pénztárgép üzemeltetésével összefüggő szabályok betartását vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Dél-Budapest (1)

2021.06.02.

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. júniusától ellenőrzik a régió székhelyszolgáltatóinak címeire bejelentkezett adózókat és azokat a vállalkozásokat, amik székhelyüket az ország más területéről helyezték át.

Bács-Kiskun megye (4)

2022.03.23.

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai áprilisban, májusban és júniusban a vendéglátókat ellenőrzik.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, majd nyomon követik a bevételek alakulását.

2022.04.08.

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai áprilistól szeptemberig ellenőrzik a taxiszolgáltatókat.

Az adóellenőrök a számla- és nyugtadást, a taxaméterek megfelelő használatát, valamint a bejelentkezési kötelezettséget vizsgálják.

A próbavásárlásokon túl számítani kell egész napos forgalomszámlálásra, illetve hétvégi ellenőrzésre is. A NAV folyamatosan nyomon követi a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján.

2022.05.04.

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai májusban a szoláriumoknál és az egyéb, fizikaiközérzet-javító szolgáltatóknál ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, majd nyomon követik a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján.

2022.05.26.

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az alábbi helyszíneken és időpontokban ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését:

 • június 2. (csütörtök) Császártöltés és Hajós,
 • június 9. (csütörtök) Nemesnádudvar és Sükösd,
 • június 21. (kedd) AkasztóCsengőd és Tabdi.

Baranya megye (1)

2022.05.27.

A NAV baranyai munkatársai május 30. és június 5. között kedden Harkányban és Siklóson a pékségekben, szerdán Komlón az élelmiszerboltokban, csütörtökön Abaligeten és Orfűn a vendéglátóhelyeken ellenőriznek.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

 

Békés megye (1)

2022.05.23.

 1. június 13. és 17. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a pékségekben a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgép használatát vizsgálják.

 

 1. június 20. és június 24. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai Gyula, Békéscsaba, Orosháza és Szarvas belvárosában ellenőriznek. A revizorok a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgép megfelelő használatát vizsgálják, akár többször is.

 

 1. június 27. és július 1. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának ellenőrei  a megye strandjain a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Fejér megye (1)

2022.05.27.

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai  2022. május 30. és június 4. között  Székesfehérváron, Sárbogárdon, Móron és Dunaújvárosban a piacokon ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését. Az adóellenőrök a nap folyamán többször is visszatérhetnek az adott helyszínre, fokozott megjelenésükre a teljes nyitvatartási időben számítani kell.

Heves megye (1)

2022.03.02.

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. márciusban a megyei ajándéküzletekben, virágárusoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye (1)

2022.05.01.

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022 májusában a távol-keleti termékek árusítóit és a taxikat ellenőrzik.

A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Komárom-Esztergom megye (1)

2022.05.26.

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. május 30. és június 3. között a hentesüzleteket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád megye (1)

2022.05.26.

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2022. május 30. és június 3. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • május 30. (hétfő)                         Salgótarjáni járás,
 • május 31. (kedd)                         Balassagyarmati járás,
 • június 1. (szerda)                         Pásztói járás,
 • június 2. (csütörtök)                    Rétsági járás,
 • június 3. (péntek)                        Bátonyterenyei járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a szoláriumokban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Fentieken túl az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (1)

2022.05.30.

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. május 30. és június 3. között a fizikaiközérzet-javító szolgáltatóknál, az edzőtermekben és a táplálékkiegészítők forgalmazóinál ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást, a nyugta- és számlaadást és az online pénztárgépek használatát.

A megye építkezésein továbbra is vizsgálják a szabályos foglalkoztatást és a jövedéki kiskereskedők is számíthatnak ellenőrzésekre.

A revizorok a hét valamennyi napján, a megye bármely településén végezhetnek ellenőrzéseket.

Tolna megye (1)

2022.05.25.

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. május 30. és június 3. között a fagylaltozókat és a cukrászdákat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 

2022.05.30. Hőgyész
2022.05.31. Paks
2022.06.01. Szekszárd
2022.06.02. Dombóvár
2022.06.03. Tolna, Fadd

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

Veszprém megye (1)

2022.05.27.

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. május 30. és június 3. között az alábbi járásokban ellenőrzik a cukrászdákat és fagylaltozókat:

május 30. (hétfő) Ajka,
május 31. (kedd) Veszprém,
június  1. (szerda) Sümeg,
június  2. (csütörtök) Tapolca,
június  3. (péntek) Várpalota.

A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Zala megye (1)

2022.05.20.

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. május 23. és június 3. között az eperárusokat ellenőrzik.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.


Don`t copy text!
%d bloggers like this: