Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák, Vásárosnaményi Krónikák

Folytatódik az iskolák modernizálása: országszerte 180 okostantermet alakítottak ki a köznevelési intézményekben


A Klebelsberg Központ az EFOP-4.1.11-21-2021-00001 azonosítószámú, „Okostanterem, az állami fenntartású köznevelési intézmények digitális tanulást segítő tereinek fejlesztése” című projektben közel hétmilliárd forintból alakított ki a konvergencia régiókban található kedvezményezett járásokban működő állami fenntartású köznevelési intézményekben 180 okostantermet.

Forrás: Shutterstock

A projektben az érintett fenntartó tankerületi központokkal egyeztettek, hogy mely intézményben valósuljon meg a fejlesztés. Az iskolák által kijelölt tantermekből okostantermeket hoztak létre, amely során a termeket építészetileg és gépészetileg is felújították – a teljesség igénye nélkül padozat, fal, világítás, fűtés, dizájn festés.

Az okostantermeket korszerű technológiájú digitális eszközökkel szerelték fel, interaktív panellel, laptopokkal és azok feltöltését is biztosító tároló szerkényekkel, a tananyagok élvezetesebb megjelenését lehetővé tevő vizuális eszközökkel, illetve tárgyalkotó és formázó eszközökkel (3D nyomtatók, Lézervágó és tradicionális tárgyalkotás eszközei), emellett a korábban kiépített wifi hálózat sebességét is optimalizálták.

A termekbe olyan bútorzatot helyeztek el, amelyek lehetővé teszik, hogy rendkívül rövid idő alatt átvariálható legyen a terem berendezése, ami így alkalmas lehet az egyéni, a páros, illetve a csoportmunkák elvégzésére is. A projektben így egységes állapotú – de eltérő színvilágú – és felszereltségű okostantermeket hoztak létre, amelyek segítik a gyermekek fejlődését. A modern digitális eszközökkel, és azok rendszerbe foglalását lehetővé tévő kollaborációs terek igazi „tudásteremmé” válnak, amelyben nemcsak minden adott az oktató-nevelő munkára, de ahol élmény tanulni és tanítani – számolt be az OTS.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük