Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Folytatódik a Volánbusz-flotta korszerűsítése Magyarországon


Folytatódik a Volánbusz-flotta korszerűsítése, hét megyében összesen 32 új, Mercedes-Benz Intouro M típusú autóbusz áll forgalomba.

A korszerű járművek a megyeszékhelyekről vagy nagyvárosokból kiinduló helyközi autóbuszvonalakon közlekednek. Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe 6, Győr-Moson-Sopron megyébe 5, Heves megyébe 3, Jász-Nagykun-Szolnok megyébe 2, Veszprém megyébe 4, Zala megyébe 2 új busz érkezik, míg a fővárosba vezető vonalakra 10 új busz jut. Az autóbuszok összértéke több mint 2 milliárd forint, megvásárlásukat a 2021 áprilisában kiírt közbeszerzés tette lehetővé – írja az MTI.

A KORSZERŰSÍTÉS IDÉN TOVÁBBI EZER BUSZ BESZERZÉSÉVEL FOLYTATÓDIK. ÉV VÉGÉIG A VÁLLALAT AUTÓBUSZ-ÁLLOMÁNYÁNAK 45 SZÁZALÉKA ÚJULHAT MEG, A FLOTTA ÁTLAGÉLETKORA 8 ÉVRE CSÖKKENHET.

A Volánbusz 2018-ban kezdődött jármű-fiatalítási programja a 2021 végéig lezárt beszerzésekkel 1780 új és újszerű autóbusszal gyarapítja a társaság flottáját. Korábbi közleményei szerint a Volánbusz csaknem 6 ezer buszt közlekedtet országszerte, és 500 millió utast szállít évente.