Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Folytatódik a Volán-sztrájk, rengeteg buszjárat marad ki – A kimaradó járatok listáját itt tudja elérni


A MÁV-Volán csoport múlt heti bértárgyalásán nem született bérmegállapodás, így vasárnap újabb, kétnapos Volán-sztrájkot hirdetett a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet.

Gyõr, 2022. október 26.
Credobus Inovell 12 típusú autóbuszok a Volánbusz Zrt. gyõri rendezvényén 2022. október 26-án. A Kravtex-Kühne Csoport októberben megkezdte száz új autóbusz szállítását a Volánbusznak, ezek beszerzési értéke nettó 6,5 milliárd forint. A közlekedési társaság 2018-ban indult jármû-fiatalítási programja során több mint 2100 új és újszerû autóbusz állt, illetve állhat forgalomba jövõ év elejéig. Ezzel a 6000 jármûbõl álló flotta harmadát sikerült megújítani négy év alatt.
MTI/Krizsán Csaba

A tárgyaláson Pafféri Zoltán MÁV-vezér megismételte a legutóbbi ajánlatot, eszerint három év alatt átlagosan bruttó 25 százalékkal növekedne a dolgozók alapbére. A Volánbusz-munkavállalóit képviselő szakszervezetek viszont csak erre az évre tudnának a munkáltatóval megállapodni és bérmegállapodást kötni, ezért ismét elutasították az ajánlatot.

A Volánbusz korábban indokolatlannak nevezte az akciót.

A sztrájkot meghirdető szakszervezet előzetes tervei szerint hétfőn

19 180 járat maradhat ki.A sztrájk miatt helyközi, helyi és Budapest környéki agglomerációs járatok is kimaradnak. A január 29-én nem közlekedő járatok listáját itt tudja böngészni.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük