Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Folytatódik a szúnyogírtás a Tiszán és a Dunán: mutatjuk, mely vidékeken folytatják a gyérítést


A Dunán és a Tiszán, összesen 2170 hektárnyi vízfelületen folytatódik a héten az országos szúnyogirtás – tudatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Illusztáció / szúnyoggyérítésFORRÁS: MTI

A következő napokban a Tisza alsó, Csongrád-Csanád megyei szakaszán, a Duna mentén pedig a Szigetközben, Komárom környékén, Budapesten, a Csepel-szigeten és környékén, valamint Baja és Mohács környékén gyérítik a rovarokat – tartalmazza a közlemény.

A TISZÁBA LÉGI ÚTON, A DUNA MENTI VIZEKBE AUTÓRÓL, A NEHEZEN MEGKÖZELÍTHETŐ HELYEKEN PEDIG HÁTI PERMETEZŐ HASZNÁLATÁVAL JUTTATJÁK KI A SZÚNYOGLÁRVÁK ELLEN ALKALMAZOTT BIOLÓGIAI KÉSZÍTMÉNYT.

A csapadékmentes tél és kora tavasz után április végére alakultak ki a csípőszúnyogok lárvái számára ideális tenyészőhelyek. Ezért

AZ ELMÚLT KÉT HÉTBEN A TISZA ÁRTERÜLETÉN TÖRTÉNT LÁRVAGYÉRÍTÉS LÉGI MÓDSZERREL, FOLYADÉKOT ÉS GRANULÁTUMOT JUTTATTAK KI A SZAKEMBEREK.

A biológiai eljárás során a szúnyogok tenyészőhelyén egy baktérium által termelt, természetes fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe.

EZ KIZÁRÓLAG A CSÍPŐSZÚNYOGOK LÁRVÁIT PUSZTÍTJA EL, MINDEN MÁS ÉLŐLÉNYRE TELJESEN ÁRTALMATLAN.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a lakosság is sokat tehet a szúnyogártalom csökkentéséért. Érdemes a ház körül kialakuló kisebb vizeket felszámolni, a csatornákat, árkokat megtisztítani, a vízgyűjtő edényeket hálóval lefedni, illetve a virágcserepekben, vödrökben összegyűlt vizet kiönteni.