Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Folytatódhat a drágulás: a héten újra többet kell majd fizetniük az autósoknak az üzemanyagért


Az olaj árának emelkedése, valamint a forint dollárral szembeni gyengülése miatt a héten valószínűleg többet kell majd fizetniük az autósoknak az üzemanyagért.

Készítő: Koszticsák Szilárd, Koszticsák Szilárd
|
Forrás: MTI/MTVA

holtankoljak.hu beszámolója szerint február utolsó hetében 3,5 százalékos emelkedést tapasztalhattunk, a Brent ára 83 dollár fölé kúszott a hét eleji 80 dollárról. Azonban hozzátették, nincs komolyabb gond vagy olyan esemény, ami indokolná a Brent olaj árának emelkedését, és a piac folyamatosan változik, az ár pedig 80–85 dollár között ingadozik, ami teljesen normális.

Az olajpiac egy újabb OPEC-döntésre vár a termelésnöveléssel kapcsolatban, amire jó esélyek vannak. Ez rövid távon üzemanyagár-csökkenést eredményezne itthon is

– írták a honlapon.

Közölték azt is, hogy egyes elemzői vélemények szerint nem indokolt a termelésnövelés, hiszen a kínai kereslet stagnál, kiugró igények nem mutatkoznak. Viszont az OPEC az alacsonyabb olajárakkal nem adna teret az amerikai palaolaj-kitermelőknek, akik 80 dolláros olajár fölött tudnak csak nyereségesen működni.

A következő hét nemcsak az olaj árának emelkedése miatt, hanem a forint dollárral szembeni gyengülésének köszönhetően is üzemanyagár-emelkedést hozhat. A dollárt 363 forint felett jegyezték a hét végén, a hét elején még 359 forint volt – számolt be a szakportál.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük