Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Folyamatosan érkeznek a magyar honvédségi alakulatok az ország keleti részére – Fontos közleményt adott ki a Honvédelmi Minisztérium


Reggel óta magyar emberek ezreit foglalkoztatja a kérdés, hogy mi vár az országra a szomszédban kirobbant háborúban. Február 24-én hajnalban ugyanis Oroszország megtámadta Ukrajnát, rég nem látott méretű katonai konfliktust robbantva ki Európában.

Erre reagálva közleményt tett közzé a Honvédelmi Minisztérium a Facebookon.

A honvédelmi tárcához az elmúlt időszakban számtalan levél, telefon, állampolgári megkeresés érkezett a keleti országrészben tapasztalható katonai járműmozgások, a légtérben megjelenő helikopterek és Gripenek kapcsán.

Magyarországon nincs háborús helyzet, béke van, amit szeretnénk megőrizni.

A Magyar Honvédség alakulatai folyamatosan érkeznek a keleti országrészbe – közölte a Magyar Honvédség parancsnoka csütörtökön Hajdúhadházon, miután a debreceni 5. számú Bocskai Lövészdandár Gyakorló- és Lőterén megtekintette a már megérkezett egységeket.

Háború zajlik a szomszédbanFORRÁS:EYEPRESS NEWS / EYEPRESS VIA AFP

Ruszin-Szendi Romulusz a helyszínen újságíróknak azt mondta, hogy az átcsoportosításnak kettős célja van.

ABBAN AZ ESETBEN, HA HUMANITÁRIUS SEGÍTSÉGNYÚJTÁSRA VAN SZÜKSÉG, TUDJÁK TÁMOGATNI A BELÜGYI ERŐKET A MIGRÁNSHULLÁM KEZELÉSÉBEN.

Másrészt fel kell készülni a legrosszabbra:fegyveres csoportok átsodródása esetén a Magyar Honvédségnek késznek és képesnek kell lennie, hogy a magyar emberek biztonságát szavatolja– mondta az altábornagy.