Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Folyamatos az esővíz elvezető rendszerek tisztítása és szagtalanítása Vásárosnaményban

A csapadékos időjárást követően Vásárosnaményban is gondot okoz, vagy gondot okozhat az összegyülemlett esővíz. A nagyobb vízkárok megelőzése érdekében, így folytatódnak az esővíz elvezető rendszerek tisztítása, fertőtlenítése, szagtalanítása, valamint az időszakos karbantartást szolgáló településfejlesztési intézkedések a városban. A tavaszi, illetve nyár eleji nagy esőzések folyamán, néhány helyen az önkormányzat által kiépített záportározó sem tudta befogadni a nagy mennyiségű csapadékvizet. Azóta Vásárosnamény Város Önkormányzata kiemelt helyen kezeli a felmerülő csapadékvízzel kapcsolatos problémákat.

A karbantartás szükségszerűséget az alapozza meg, hogy a jelenlegi belterületi csapadékvíz elvezető rendszer nem képes a megnövekedett vízmennyiség megfelelő kezelésére és elvezetésére, ami a belterületi létesítményeket veszélyezteti, a városban az életminőséget rontja, és jelentős anyagi károkat eredményez, amely az önkormányzatot és az érintett lakosságot egyaránt terheli. Folyamatosan jelentkeztek, és jelentkezik mind a mai napig az esőzések utáni szennyvíz-csatornarendszer csapadékvíz általi megtelítődése. A Városfejlesztési osztályhoz folyamatosan érkeznek a csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatos lakossági bejelentések, kérések melyeket, amennyiben lehetséges, az önkormányzat megpróbál megoldani.

Így történt ez a város központi részén is, ahol magas víznyomású csatornatisztítóval (womával) takarították a TRV szakemberei a zárt csapadékvíz elvezető csatornákat. Az eljárás során az összeállt, számos környezeti tényező által okokozott makacs dugulást hárították el a szakemberek, mint például azokat a faleveleket, melyek összekeveredve a porral, a talajjal, nagyon hosszú szakaszon szorult a csapadékvíz-elvezető csőbe, hatalmas víztócsákat okozva ezzel a város főterén.