Közzétette - Kategória - Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái, Beregi Krónikák, Felső-Szabolcs hírei, Nyírség hírei, Regionális hírek, Rétköz hírei, Szabolcs hírei, Szatmár hírei

Fokozott rendőri és polgárőri figyelem várható a temetők környékén


Rendőrség (4)

A közelgő mindenszentek és halottak napja hétvégéjén a rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is fokozott figyelmet fordít a temetőkre és környékükre, elsősorban bűnmegelőző és forgalomsegítő jelleggel.

A nagyobb forgalmú sírkertekben a rendőrök mellett polgárőrök és önkéntes közösségi szolgálatukat teljesítő diákok is figyelnek az emberek vagyonbiztonságára és a zavartalan közlekedésre.

A megye területén közlekedők október 30-ától november 3-áig a közutakon, valamint a temetők környékén egyaránt fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak, amely elsősorban a forgalom segítésére irányul. A bűnmegelőzés érdekében több temetőben szórólapokon, illetve közvetlenül is felhívják a figyelmet a nagy tömegben gyakrabban előforduló bűncselekményekre.

A rendőrség tanácsai:

  • autójukat gondosan zárják be, értékeket ne hagyjanak a gépjárműben;
  • lehetőleg a kijelölt, őrzött parkolóhelyeket vegyék igénybe;
  • fokozottan ügyeljenek a KRESZ betartására, akár gépjárművel, kerékpárral vagy gyalogosan közlekednek;
  • irataikat, pénzüket táskájuk vagy ruházatuk belső zsebében tartsák;
  • csak annyi pénzt vigyenek magukkal, amennyire feltétlenül szükségük van;
  • ne tárolják bankkártyájuk mellett a PIN kódját;
  • fokozottan figyeljenek csomagjaikra!

Amennyiben bűncselekmény elkövetését észlelik, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107, vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük