Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Fizetésemelés jöhet? Újabb szektor dolgozói kaphatnak béremelést


A MÁV-Volán-csoport munkáltatói és munkavállalói oldal képviselői a csoportszintű érdekegyeztető tanács ülésén lefektették a jövő évre vonatkozó bértárgyalások alapjait – tájékoztatott a MÁV honlapján.

Az ülésen az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) képviseletében Bartal Tamás közbeszerzésekért, társaságfelügyeletért és vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár, a vállalatcsoport társaságainak elsőszámú vezetői, valamint a kollektív szerződéskötésre jogosult szakszervezetek képviselői vettek részt – írja az MTI.

Elvi megállapodás született egyes határozott idejű juttatások időbeli hatályának meghosszabbításáról, így a megváltozott munkaképességű munkavállalók részére járó önkéntes egészségpénztári rehabilitációs támogatás, a vasutas cégek esetében az egészségpénztári munkáltatói tagdíj-kiegészítés, valamint az egyes cégeknél működő, a szolgálati idő hosszát elismerő juttatási rendszer további fenntartásáról – közölték.

A felek megállapodtak, hogy a hatályos bérmegállapodás szerinti, a munkavállalók év végén kifizetésre kerülő 350 ezer forint lojalitás pénzjuttatást SZÉP kártyán is kérhetik. A közlemény szerint a 2023-ban a MÁV-Volán-csoport munkavállalóinak közel kétharmada részesült 15 százaléknál magasabb béremelésben.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük