Közzétette - Kategória - Nyíregyháza, Nyírség hírei, Regionális hírek, Rendezvények, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye krónikája

Filmvetítéssel egybekötött drogprevenciós előadás diákoknak


Filmvetítéssel egybekötött drogprevenciós előadás diákoknak (1)

Filmvetítéssel egybekötött drogprevenciós délutánra invitálták csütörtökön a fiatalokat. A nyíregyházi önkormányzat és a Magyarságért Polgári Civil Egyesület közös szervezésében megvalósuló program célja, hogy az ifjúságot egyre súlyosabban érintő kábítószer-fogyasztást visszaszorítsák.

Magyarországon 2014-ben 42 kábítószer-fogyasztással közvetetten összefüggő halálesetet regisztráltak. Az elhunytak között 33 férfi és 9 nő volt. Kábítószer-használattal közvetlenül összefüggő okok miatt további 23-an vesztették életüket.

Drogfogyasztással kapcsolatos tapasztalatait osztja meg Ádám az Örökösföldi Közösségi Házban összegyűlt fiatalokkal. A nem túl vidám élménybeszámoló része annak a programsorozatnak, amelynek célja, hogy az ifjúságot egyre inkább érintő drogfogyasztást visszaszorítsák.

Az eseményen levetítették a Gina című filmet is, amely egy kábítószer-fogyasztó fiatal lány megrázó történetét meséli el. Ezt követően a rendőrség munkatársai tartottak felvilágosítást arról, hogy milyen büntetést kaphatnak azok, akik kábítószert fogyasztanak vagy értékesítenek.

[slideshow_deploy id=’91455′]

Piszár Tünde


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük