Közzétette - Kategória - Egészség- és életmód tippek - Házi praktikák

Filléres tippek, amiktől a mikród olyan lesz, mint új korában

Fotó: 123rf.com

A mikrohullámú sütő a mai konyhák szinte elmaradhatatlan készüléke, amit általában utálunk tisztítani, hiszen nehezen elérhető minden pontja, a szennyeződések pedig makacs módon képesek megtapadni benne. Nem ritka, hogy kívül-belül piszkos, hiszen bármit is melegítesz benne, a kifröccsenés szinte elkerülhetetlen. Szerencsére néhány megfelelő takarítási trükkel megakadályozhatod, hogy a szennyeződések lerakódjanak.

A megoldás pofon egyszerű

Ha te is rászántad magad, hogy végre kitakarítsd a mikródat, mutatunk pár egyszerű módszert, amelyekkel gyerekjáték lesz a művelet. Jó hír, hogy erre egészen könnyű és gazdaságos trükkök is léteznek.

A citrom ismert antibakteriális és gombaellenes hatásairól. Töltsünk fel egy edényt félig vízzel, azután nyomjuk bele egy egész citrom levét és tegyük be a mikróba. Forraljuk fel, tartsuk 5 percig zárva az ajtót, majd vegyük ki a tálat és egyszerűen töröljük ki a mikró belsejét.

Csakúgy, mint a citrom, az ecet is széles körben az egyik legjobb szernek számít a mikrohullámú sütő tisztítására. A műveletet a citromos módszerrel azonosan kell végezni és épp olyan hatékony.

A szódabikarbóna használata csodát tehet a mikróddal. Tegyél egy csésze vízbe egy evőkanállal belőle, majd legmagasabb hőmérsékleten melegítsd meg három percen keresztül. Ezután könnyedén át tudod törölni a készülék belsejét és ragyogni fog.

/www.femcafe.hu/