Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Filep Sándor: ,,Újraindul a fekvőbeteg ellátás a vásárosnaményi kórházban!”


Vásárosnamény – Szeptemberben újra indul a fekvő beteg ellátás a vásárosnaményi kórházban, tájékoztatta közösségi oldalán az érintetteket Filep Sándor, Vásárosnamény polgármester. Íme a közlemény:

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház vezetése az alábbiakról tájékoztatott:

DÖNTÉS A VÁSÁROSNAMÉNYI FEKVŐBETEG ELLÁTÁSOK ÚJRA INDÍTÁSÁRÓL

„A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház vásárosnaményi telephelye a járvány ideje alatt szűkített ellátási tevékenységekkel működött, a sürgősségi járóbeteg ellátás és a diagnosztikai tevékenység folyamatosan a betegek rendelkezésére állt.

2020. szeptember 01. naptól a jelenleg Fehérgyarmaton működő belgyógyászati fekvőbeteg osztályok megkezdik működésüket Vásárosnaményban. A belgyógyászati aktív és krónikus, valamint az ápolási osztály változatlan ágyszámokkal folytatja működését a telephelyen, erről a dolgozók, a lakosság, a háziorvosok és az OMSZ tájékoztatása folyamatban van.

A belgyógyászati fekvőbeteg ellátás újraindítása mellett a lakosság számára szükséges további ellátások a telephelyeinken – Fehérgyarmaton, Mátészalkán és Nyíregyházán – elérhetőek, így a vásárosnaményi járás és a megye valamennyi betege számára a betegség súlyosságától függően, esetleg a lakóhelyétől távolabb, de azonos szakmai színvonalú egészségügyi ellátást tudunk biztosítani.”