Közzétette - Kategória - Elsőkézből a Beregből, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Filep Sándor: „A híresztelések ellenére a Vásárosnaményi Kórházat ,,nem viszik” sehová!”


Vásárosnamény – Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház és tagkórházaiban a sürgős esetek ellátása mellett, az intenzív kapacitások koncentrálása és a Covid–19-fertőzött betegek ellátására alkalmas kapacitások bővítése a legfontosabb feladat. A járványveszély ideje alatt a Vásárosnaményi Kórházban átmenetileg szünetel a belgyógyászati és gyermekgyógyászati fekvőbeteg-ellátás és szakorvosi ügyelet. 

A Vásárosnaményi Kórházban is elindult már az élet, az első jelek is meg vannak, hiszen a járóbeteg ellátás beindult.

A városvezető a héten tárgyalt Dr. Adorján Gusztávval a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatóval, Deák Ferenc jegyző pedig Dr. Szondi Zita főigazgató-helyettessel. A polgármester így megnyugvásra és türelemre kért mindenkit, hiszen az intézményben csupán 30%-os felszabadítás történt meg.

Kijelentette továbbá, hogy a híresztelések ellenére a kórház újra fog indulni, a pletykákkal ellentétben ,,nem viszik,, sehová!

A szakma itt van, jelen van! Több olyan osztály is működik itt, mely a város lakóinak egészségügye szempontjából létfontossággal bír. Emellett be kell látni, hogy a 190 darab covidos ágyat fenn kell tartania a rendszernek. A járóbeteg ellátás már beindult, de a gyermek­sürgősségi ellátást ideiglenesen a Fehérgyarmati Kórház Gyermekgyógyászati Osztálya biztosítja. A vásárosnaményi és fehérgyarmati térség felnőtt lakosainak sürgősségi ellátását pedig átmenetileg a Mátészalkai Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztálya végzi.

 – mondta a polgármester.

Zárásként megköszönte az egészségügyi dolgozók hozzáállását és munkáját, valamint a város covid betegeinek hosszan tartó küzdelmét és felépülését.

A teljes interjút itt tekintheti meg: