Közzétette - Kategória - Elsőkézből a Beregből, Fejlesztések a Beregben, Filep Sándor, Vásárosnamény hírei, Vezér cikkek

Filep Sándor: ,,Vásárosnaménytól nem sok, tisztább kisváros van!”


Vásárosnamény – Országszerte, így Vásárosnaményban is rengeteg hulladék keletkezik, mely nagy gondot okoz városszerte. Legyen az élelmiszer- és kerti hulladék, építkezési és bontási hulladék, régi televíziók, régi autók, elemek, műanyag zacskók, papír, régi ruhák és bútorok, és így tovább. Az úgynevezett „települési hulladékot”, azaz főként háztartásoknál és kisebb mértékben kisvállalkozásoknál és kertekből keletkezett hulladékot egyre többen helyezik ki illegális módon.. Számos városlakótól és olvasónktól érkezett kérdés és felvetést a fent említett problémával kapcsolatosán, melyről a város első emberét, Filep Sándort kérdeztük.

Nagyon sokan feszültek és idegesek, amit én megértek! Nagyon sokan próbáljak az időt azzal tölteni, amikor a munkájuk már lejárt a szabályokat betartva, maszkban járnak egyet, gyalogolnak, sétálnak egyet. Egyénileg sportolnak, ez nagyon fontos, hiszen sokan végeznek ülőmunkát. Az önkormányzatunknál sem állt le a mindennapi élet, home office-ban dolgoznak nagyon sokan, de ez kötelező. Hiszen aki otthoni munkavégzést tud megvalósítani, annak ott KELL elvégeznie a munkáját.

Jegyző úr, jómagam rendszeresen itt vagyunk. Amikor lehet, egyeztetünk ügyfeleinkkel is. Nyilván kerülve a hosszú kontaktust. Tehát minél rövidebb időn belül próbáljuk felvenni az igényeket. Észrevételezni a problémákat. De kérem mindenkitől, hogy használja ki az elektronikus úton történő problémák jelzését. Hiszen aki e-mailben, telefonon, aki messengeren jelez, neki is ugyan úgy válaszolok.

– mondta Filep Sándor.

Még egy dolgot had mondjak el! Én megmondom őszintén, hogy örültem valamilyen szinten, hiszen minden rosszban van valami jó. Amikor a Facebook-os bejegyzést láttam, hogy ,,ezer szívből vérzik a Bereg szíve”, akkor úgy elgondolkodtam. Vajon ezt a vérzést, ezt a fájdalmat ki okozta? Szintén az Önkormányzat, az önkormányzati dolgozók, netán a polgármester, a jegyző? Nem kérem szépen!

Én egy dolgot kérek! Ha ilyen van, ilyen dolgot észlelnek, ezt a problémát együtt próbáljuk meg kezelni. Hiszen közfoglalkoztatottjaink brigádjai rendszeresen karbantartják, tisztán tartják a városunkat. Nyilván nem érhetnek mindenhová oda. De mindenkinél van most már zsebben mobiltelefon, le tudja fotózni és lehetőség szerint ne a Facebook-ra dobja ki, hanem küldje át a honlapunkra és akkor odaérünk, mint ahogy ez esetben is ez történt. Amikor is egy jelzés kapcsán a  Vörösmarty úton szemetet találtak. Öt zsák szemét volt ott megjegyzem és összeszedésre került pillanatokon belül.

Ez a város a mienk, nem a jegyzőé, nem a polgármesteré, ez a városlakóké! Együtt tegyük élhetővé!

– hangsúlyozta a polgármester.

Megmondom őszintén, egy kezemen megtudom számolni azon városlakókat, akik gyalogolás, sétálgatás közben látnak egy sörös dobozt, látnak egy energiaitalos dobozt, vagy egy zacskót eldobva és azt felveszik és a kukába helyezik. Majdnem kilencezren vagyunk, ha mindenki csak egy szemetes zacskót, vagy egy dobozt, vagy egy üdítős flakont dobna a kukába, úgy hiszem máris tisztábbak lennénk!

De azt is látom, hogy Vásárosnamény, a Bereg szíve igen is ragyog, mert Vásárosnaménytól nem sok tisztább kisváros van!

Egy a baj. Ezt, akik mi itt élünk, önök, akik itt élnek nem mindig látják. Nekem nagyon sokan jelzik, akik a városba érkeznek, hogy le a kalappal a városunk előtt. Üdvözölik az itt lakókat és tisztelik azt ahogy önök élnek, ahogy önök odafigyelnek településükre. Nyilván a hibákból tanulunk és a hibákból építkezünk mi is! Mindig az visz minket előre bennünket, hogy ha egymást erősítjük. Nyilván egyszerű odabökni bárkinek, hogy ő a felelős ezért és azért, de higgyék el amit lehet azt, ez a város megold és eddig is megoldott.

Nagyon nehéz időszakon vagyunk túl! Tisztában vagyok azzal, hogy mindenki türelmetlenebb, feszültebb, idegesebb, nyugodtabb és ezért keres mindig egyfajta felelőst. Nyilván ennek az audiuma nagyon sokszor a polgármesterre esik, ezért kérem az egyenes, tiszta, őszinte és megbecsülés legyen meg.

Az Önkormányzat van önökért, mi vagyunk önökért és higgyék el itt sem egyszerű ám az élet. Tesszük a dolgunkat azért, hogy Vásárosnamény tovább fejlődjön. Az a lendület amely megvolt és a koronavírus  – veszélyhelyzet valamilyen szinten megtört, az csak mi általunk lehet újra erős és ezáltal kilábalva ebből a helyzetből, tudjuk újra olyanná építeni és folytatni a munkánkat kisvárosunk kapcsán, amilyenné szeretnénk, emilyennek szeretnék látni,

– zárta gondolatait a város első embere, Filep Sándor.

A város első emberével készített teljes interjút, itt tekintheti meg: