Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Figyelmeztetnek! Korántsincs vége a Covid-járványnak, szeptemberben kiadják az új COVID-oltás


Az Egyesül Államokban már szeptemberben kiadják az új COVID-oltást, a minden eddiginél gyorsabban terjedő koronavírus-variánssal, az omikron egyik változatával az Eris-szel szemben – adta hírül a Reuters. Hozzátették, hogy a tengerentúlon is mindenütt emelkedik a fertőzöttek száma.

Közegészségügyi szakértők azt remélik, hogy az amerikaiak úgy fogadják majd az új oltást, mint az influenza elleni oltást, viszont az adatok azt mutatják, hogy a vakcina iránti kereslet azonban meredeken csökkent 2021 óta. Az első vakcinák kifejlesztése óta az USA-ban több mint 240 millió ember, a lakosság 73 százaléka kapott legalább egy oltást.

Az egészségügyi szolgáltatók és gyógyszertárak ígérte szerint a jövő hónaptól kínálják majd a vírus tavaly óta uralkodó Omicron-verziója elleni küzdelemhez frissített oltást. Ashley Kirzinger, a Kaiser Family Foundation felmérési módszertani igazgatója szerint a közegészségügy irányítóinak fel kellene hívni az amerikai közvélemény figyelmét arra, hogy a Covid-járvány még nem ért véget, és továbbra is veszélyt jelent az emberekre.

Amerikai szakemberek újfent arra figyelmeztetnek, hogy a Covid-járvány nem ért véget.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük