Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Figyelmeztetnek: Egyre többen próbálják online átverni a gyanútlan magyar vásárlókat


A szabolcsi ügyészség most emelt vádat egy testvérpár ellen, akik nem létező műszaki cikkeket és jacuzzikat adtak el az interneten, így kicsalva pénzt a mit sem sejtő vevőktől. Tolnában pedig egy 26 éves fiatal férfit fogtak el a rendőrök, aki hasonló módszerrel 6 millió forintot gombolt le a netes vásárlókról.  – írja az ATV.hu,

Fotók: Getty Images

A testvérpárnak sürgősen pénzre volt szüksége, ezért az interneten álnéven kezdtek el játék konzolokat és jakuzzit árulni. A baj csak az volt, hogy valójában se konzoljuk, se pezsgőfürdőjük nem volt.

„A hirdetésre jelentkezőkkel vagy SMS, vagy chat felületen felvették a kapcsolatot, elnyerték a bizalmukat és a vételárat bankszámlára utalással előre kérték. Mikor a sértettek a vételárat elutalták, a készpénzt azonnal felvették és a sértettek részére elérhetetlenné váltak” – közölte Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs Szatmár Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője.

A gátlástalan testvérpár két hét alatt több mint 700 ezer forinttal lett gazdagabb. Összesen 31 embert vertek át. Most azonban a bíróság előtt kell felelniük a tettükért.

Az ATV híradónak nyilatkozók azt mondták, kifejezetten óvatosan vásárolnak online.

Tolnában is egy netes csalóra csaptak le a nyomozók. A fiatal férfi 6 millió forintot csalt ki gyanútlan vásárlóktól.

„A szekszárdi nyomozók elkezdték visszakövetni a szálakat, és sok érdekes dologra bukkantak. Lassan körvonalazódott, hogy a csaló nemcsak Tolna vármegyei embereket vert át, hanem az ország számos pontján élő vásárlót károsított meg ugyanezzel a módszerrel. Kollégáink végül eljutottak egy 26 éves csarodai férfihez, aki feltehetően hosszú ideje abból élt, hogy másokat becsapott. A szekszárdi nyomozók ezidáig több mint 40 sértettet hallgattak ki, akiket a csaló megkárosított” – részletezte Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A férfit 48 rendbeli csalással és annak kísérletével gyanúsították meg a rendőrök, a bíróság egy hónapra letartóztatta.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük