Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Figyelmeztetnek a tűzoltók: Soha ne töltse így a telefonját!


Sokan így csinálják, pedig veszélyt jelent a készülékre és a használójára is.

Fotó: Aska / Getty Images Hungary

Az emberek tetemes százaléka éjszaka tölti a telefonját, ami rosszat tesz nemcsak a telefonnak, a töltőnek, de a használójának is.

Sokaknak az éjszaka az egyetlen napszak, amikor idejük van telefont tölteni, mivel nem akarnak nappal konnektorkereséssel bajlódni. Ha te is az a típus vagy, aki mobiltöltés közben bújja éjszaka a közösségi oldalakat, majd belealszik, akkor ez a cikk neked szól.

Ezért töltöd te is rosszul a telefonod

Az Apple ugyanis most figyelmeztetést adott ki, amelyben arra kéri a felhasználókat, hogy legyenek óvatosabbak az iPhone-töltéssel kapcsolatban. A cég arra hívta fel a figyelmet, hogy az éjszakai töltés mellett a telefon túlmelegedhet, ami veszélyes is lehet. Különösen a párna alatt tárolt mobil forrósodik fel könnyen, mivel le van takarva minden szellőzőnyílása. A figyelmeztetés az Apple weboldalán található „Fontos biztonsági információk az iPhone-hoz” című feljegyzésben van. Az áramforráshoz csatlakoztatott töltőkábellel való hosszabb bőrérintkezés nemcsak a zsinórra, hanem az ember számára is komoly veszélyt jelent.

A túlmelegedés és a tűzveszély problémájára sokan csak legyintenek, pedig a tűzoltók szerint valóban okozhat katasztrófát egy töltőn hagyott telefon. Egy angol tűzoltó TikTok-videóban adott választ a gyakori tévhitekre, és három nyomós indokot sorolt fel:

  • Mivel alvás közben nem érzünk szagokat, az esetleges füstre nem fogsz felfigyelni.
  • A telefonból érkező füst miatt elég hármat lélegezned, és már eszméletlen állapotba kerülhetsz.
  • Sok ember olcsó vagy már részben hibás töltővel tölti telefonját, ezek pedig fokozottan tűzveszélyesek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük