Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Figyelmeztetést tett közzé a Vodafone – Nagy bajba kerülhetnek az ügyfelek, ha erre nem figyelnek


Új, rafinált módszerrel próbálják megszerezni a csalók a gyanútlan Vodafone-ügyfelek adatait. A cég biztonsági felhívást tett közzé a Facebook-oldalán, hogy mindenki értesüljön a veszélyes  módszerről.

Borítókép: Getty Images Hungary

Így dolgoznak a csalók a Vodafone nevében

A Vodafone biztonsági felhívásából kiderült, hogy az utóbbi napokban többen jelezték nekik, hogy a csalók a Vodafone nevével visszaélve próbálnak hozzáférni az ügyfelek személyes és bankkártyaadataihoz. A gyanútlan felhasználók SMS-t kapnak, ami az állítólagos Vodafone Pontprogram egyenlegükről tájékoztatja őket, az üzenet végén pedig egy link található.

A Vodafone az alábbi fontos tudnivalókat osztotta meg ezzel kapcsolatban:

  • ezek az SMS-ek nem a Vodafone-tól érkeznek, a Vodafone semmilyen Pontprogrammal nem rendelkezik,
  • az SMS végén található linket semmi esetre se nyisd meg, a csalók egy, a Vodafone weboldalához nagyon hasonló oldalon próbálnak személyes és bankkártyaadatokat begyűjteni,
  • ha az SMS-ben szereplő linkre kattintva megadtad bankkártyaadataidat, érdemes a kártyádat számlavezető bankodnál mihamarabb letiltatni, mert az ellopott adatokkal a csalók bármikor visszaélhetnek.

A Vodafone arra kéri a felhasználókat, hogy fokozottan ügyeljenek az ismeretlen telefonszámokról érkező üzenetekre, és az ezekben található linkekre csak többszörös és fokozott ellenőrzést követően kattintsanak!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük