Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Figyelmeztetést kaptak a szülők: veszélyes trend terjedt el a kiskorúak körében, nem árt figyelni


A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a kiskorúak körében elterjedt bőrápolási trend komoly veszélyeket rejthet magában. Az egyre nagyobb teret hódító őrület megfékezése érdekében Svédországban már vásárlási tilalmat is bevezettek.

A tizenévesek rendhagyó és az életkorukkal egyáltalán nem egyező szépségápolási szokásaik a közösségi médiában egyre népszerűbbek. Emiatt egy svéd patikalánc bejelentette: többé már nem szolgálja ki 15 év alatti vásárlóit.Őrült és veszélyes harc az öregedés ellen
A patikusok és a bőrgyógyászok szerint ugyanis óriási kockázatot rejt, hogy a tizenévesek fejlett bőrre kifejlesztett az enzimes hámlasztást elősegítő összetevőket, vagyis AHA-savat és BHA-savat, valamint az A- és C-vitamint tartalmazó termékeket használnak.

A GYÓGYSZERTÁRLÁNC AZÉRT SZIGORÍT A VÁSÁRLÓI KÖR KISZOLGÁLÁSÁN, MERT AZ EGYIK SZÉPSÉGÁPOLÁSI LÁNC NYILATKOZTA SZERINT, A VÁSÁRLÓINAK MINTEGY 40 SZÁZALÉKA 13 ÉV ALATTI GYERMEK.

The Guardian beszámolója szerint Európa-szerte egyre több 10 év körüli gyermek használ drága, öregedésgátló bőrápolási termékeket a közösségi médiában látottak hatására. Mindezt azzal magyarázzák, hogy azt szeretnék, a bőrük fiatalosabbnak tűnjön.

A szakértők szerint a tinédzserek körében hódító trendnek súlyos következményei lehetnek.

EGYRÉSZT AZ ÚJ SZÉPSÉGIPARI ŐRÜLET KÁROS HATÁSSAL LEHET A FIATAL BŐRRE, MÁSRÉSZT AZ ÖREGEDÉSTŐL VALÓ FÉLELEM ÉS A KORRAL JÁRÓ TERMÉSZETES VÁLTOZÁSOK ELLENI KÜZDELEM PSZICHOLÓGIAI PROBLÉMÁKHOZ IS VEZETHETNEK.

Súlyos bőrbetegséget okozhat

A gyógyszerészek szerint a fejlett bőrápolására kifejlesztett, ránccsökkentő és bőrtónusjavító készítményekre a gyermeknek semmi szükségük sincs. Nem beszélve arról, hogy ezek a termékek olyan súlyos bőrbetegséget is okozhatnak, mint például az atópiás ekcéma.
Az Európai Bizottság tavaly jelentette be, hogy júniustól korlátozza a retinol koncentrációját a vény nélkül kapható termékekben, hogy csökkentse az A-vitamin túladagolásának lehetőségét.

Ha a melleken tapasztalt kóros elváltozást időben felismerik, az akár életet is menthet. Olvasd el cikkünket, hogy megtudd, mire kell mindenképpen figyelni.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük