Közzétette - Kategória - Egészség- és életmód tippek - Házi praktikák

Figyelmeztetést kaptak a napozás szerelmesei: ezek a veszélyes hibák a naptej használata során


A nyári hónapokban kulcsfontosságú a fényvédő krém használata, hogy megvédjük magunkat a bőrráktól. Annak ellenére, hogy a legtöbb ember tudja ezt, sokan még mindig leégnek, miután túl sok időt töltöttek a szabadban a tűző napon – írja a promotions.hu.

Sokan nem is tudják, de akár egyszeri leégés is halálos bőrrákhoz vezethet. A napkrém az idő múlásával kevésbé hatékony, ami azt jelenti, hogy nem képes ugyanolyan szintű védelmet biztosítani a bőrnek, mint vásárláskor. Magyarul a naptejek bizony lejárnak. Sokan nincsenek is tisztában vele, hogy egy naptejet felbontás után csak és kizárólag 3 hónapig lehet használni.

Na de hogyan vesszük észre, hogy egy naptej lejárt?

Az első árulkodó jel, hogy a lejárt naptej állaga sokkal vizesebb lesz, így, ha azt látjuk, hogy a fényvédő krém a szokásosnál folyékonyabb, akkor bizony ideje lecserélni.

A második a jele annak, hogy a naptej lejárt, hogy a fehér tej, sárgás színűvé válik. Valójában naptejet nem csak nyáron, de egész évben használni kellene és ezzel sokan nincsenek tisztában. A barnulás már önmagában a bőr reakciója a napfényre, lényegében egy gyulladás, ami nem egészséges. Az UV sugarak 80 százaléka még a legborongósabb napokon is képes áthatolni a felhőkön, ezért minimum 30 faktorral érdemes egész évben bekenni a szabadon hagyott testrészeinket, és legalább fél órával korábban, hogy a naptejnek legyen ideje biztosítani a megfelelő védelmet.

/promotions.hu/