Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Figyelmeztetést kaptak a kutya- és a macskatartók: sokan nem tudják, pedig ezért büntetést is kaphatnak


Magyarországon sokkal több állatot szaporítanak, mint amennyi felelős gazda van, ez is oka, hogy a kóborrá váló egyedek száma nem csökken.

Ennek megakadályozására elsősorban az ivartalanítással van a legnagyobb esély – írta az MTI-hez eljuttatott közleményében az Orpheus Állatvédő Egyesület, amely 2023 második felében háromszáz állat ivartalanítását támogatja. Az egyesület szerint a lehetőségnek köszönhetően több ezer potenciálisan túlszaporított állattal lesz kevesebb.

Kutya- és macskaivartalanítási támogatás

Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője a közleményben kiemelte: évek óta hangsúlyozzák a felelős állattartás fontosságát, mivel főképp a falvakban, illetve városok külső területein szabadon szaporodhatnak az állatok.

Az állatmenhelyek, a gyepmesteri telepek felelőtlen emberek miatt nehezen működnek – írták. 2022-től az állatok szaporítása egyébként is büntethető cselekmény, így mindenkit az állatok ivartalanítására buzdítanak a kóborrá váló egyedek számának csökkentése érdekében.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület kínálta lehetőségről az érdeklődők a társaság honlapján, illetve a közösségi oldalán tudhatnak meg részleteket.

A menhelyek telt házzal üzemelnek, az állatvédők eljutottak a falig, az örökbeadások megtorpantak, a költségek az egekben, a kilátástalanság pedig nap mint nap kiégéssel fenyeget. Kovácsné Gali Évával, a várpalotai Alex Állatvédő Egyesület vezetőjével beszélgettünk.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük