fbpx
Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Figyelmeztetést adtak aki a szakértők – Nagyon veszélyes vírus terjed a YouTube-on


Nagyon veszélyes vírus terjed a YouTube-on. A számítógépen tárolt jelszavak, valamint a hitel- és bankkártyaadatok is veszélyben lehetnek – írta a Blikk.

Fotó: bgr.in

A kártevő program olyan csatornákon terjed, melyek a manapság legnépszerűbb videójátékokkal, tehát a FIFA-val, a Final Fantasyvel, a Forza Horizonnal, a Lego Star-Warsszal vagy éppen a Marvel’s Spider Mannel foglalkoznak.

A FELTÖLTÖTT VIDEÓK LEÍRÁSA OLYAN OLDALAKRA MUTAT, MELYEK AZT ÍGÉRIK, HOGY INGYENES HOZZÁFÉRÉST ADNAK A JÁTÉKOKHOZ.

A letöltésre kattintva azonban nem meglepő módon nem a játék, hanem a vírus töltődik le a számítógépre – olvasható a BleepingComputers oldalán.

A vírusról a Kaspersky Lab nevű, számítógépes biztonsági megoldásokat kínáló cég is értekezett, amely beszámolt arról, hogy kutatóik egy RAR-archívumot találtak, amely több rosszindulatú programot tartalmazott, leginkább a RedLine-t, amely jelenleg az egyik legelterjedtebb adathalász program.

Az archívumban egy kriptobányász program is van, amely

A FELHASZNÁLÓ SZÁMÍTÓGÉPÉNEK GRAFIKUS KÁRTYÁJÁT KIHASZNÁLVA TÁVOLRÓL A KRIPTOPÉNZEK BÁNYÁSZATÁT TESZI LEHETŐVÉ.

A böngésző sütijeit használja a vírus

A RAR-archívumban három rosszindulatú program is található, mely jelszólopásokért, valamint a YouTube videók fel- és letöltéséért felel. Amikor az áldozat számítógépére valamilyen módon felkerül a vírus, az képes a böngésző sütijeit kihasználva hozzáférni az adott YouTube-csatornához, feltölteni rá egy videót, mely a vírust népszerűsíti.

A YouTube algoritmusai is vizsgálják az ilyen eseteket, az azonban kérdéses, hogy milyen hamar veszik észre a káros tartalmakat.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Don`t copy text!
%d bloggers like this: