Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Figyelmeztetést adott ki a szolgáltató: csalók élnek vissza az MVM nevével


MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. nevében küldtek e-mailt a napokban, és bár az elektronikus üzenet tartalma hasonlít a valódira, a levelet feladó cím sokat mond.

Borítókép: Szabó Réka / Index

Vélhetően csalók küldenek levelet az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. nevében, a 24.hu egy olvasója arra hívta fel a figyelmet, hogy üzenetet kapott egy gyanús postafiókból, egészen pontosan az mvm5374next-online@pettrans.de címről.

Az MVM hivatalos  honlapján  azt tanácsolja:

ha arra gyanakszik, hogy adathalász-támadás célpontjává vált, kérjük, továbbítsa az adathalasz@mvm.hu e-mail-címre az MVM vagy MVM Next nevében érkező gyanús e-mailt az esetleges csatolt számlával együtt. Minden egyes beküldés segíti a hatóságokkal szorosan együttműködő kollégáinkat a csalók lefülelésében, kérjük, ne sajnáljon egy-két percet a továbbításra.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy a valótlan számlaértesítő vagy emlékeztető e-mailek gyakran részletekbe menően hasonlítanak a valódiakra, azonban olyan fizetési oldalakra vezethetnek, ahol a csalók meg tudják szerezni ügyfeleink fizetési adatait, amelyekkel később visszaélhetnek.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük