Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Figyelmeztetést adott ki a rendőrség: jelentkezzen a rendőrségen az akit így megkárosítottak!


Amennyiben az elmúlt időszakban nyaralása után ismeretlenek nagyobb összeget emeltek le a számlájáról, jelentkezzen a rendőrségen!

Fotó: police.hu

A spanyol hatóságok 2023 júniusában rendőrkézre kerítettek egy Tenerife és Gran Canaria déli részein működő bűnszervezetet, akiknek tagjai a gyanú szerint 70 évnél idősebb európai turistákat vertek át. A csalásokat elsősorban elektronikai üzletekben követték el, ahol a vásárlás alkalmával rögzítették a bankkártyák adatait, de azokat nem használták egészen addig, amíg a megkárosított turista el nem utazott a szigetről. Az utazás dátumát úgy tudták meg, hogy a vámszabályokra hivatkozva kitöltettek az érintettekkel egy nyilatkozatot, ahol fel kellett tüntetniük a pontos utazási adatokat is. A becsapott idősek a számlájuk megcsapolását legtöbbször már csak az elutazásukat követően vették észre, így a szigeteken feljelentést nem tettek.

Az értékesített termék általában egy tablet volt, amit már önmagában is magasan a piaci ár felett adtak el, de olyan is előfordult, hogy nem létező üdülési jogot értékesítettek és 100-150.000 euró tűnt el az áldozatok bankszámlájáról

– írja honlapján a magyar rendőrség.

Ahhoz, hogy a bűnbanda elnyerhesse méltó büntetését és a lefoglalt pénzből és vagyontárgyak értékéből a károsultak visszakaphassák az ellopott pénzüket, nagyon fontos, hogy a bűncselekménysorozat áldozatai minél előbb jelentkezzenek.

A spanyol hatóságok azt kérik, hogy amennyiben az elmúlt időszakban hasonló módon megkárosították, jelentkezzen a lakóhelyéhez legközelebbi (magyar) rendőri szervnél, a rendőrségi feljelentés másolatát – lehetőleg spanyol nyelvre fordítva – juttassa el az illetékes konzulátusra vagy közvetlenül az alábbi spanyol rendőrségi e-mail címre: sctenerife.bppjudef@policia.es, elősegítve ezzel a gyors rendőri intézkedést.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük