Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Figyelmeztetést adott ki a MÁV! – erre figyeljen, hogy ne érje csalódás, jobb előre felkészülni


A húsvéti ünnepek és a tavaszi tanítási szünet idején várhatóan sokkal többen utaznak a vonatokon és a távolsági buszokon, mint egy átlagos hétvégén – figyelmeztetett a MÁV. Éppen ezért azt kérik, hogy az utasok időben tervezzék meg utazásikat, indulás előtt pedig tájékozódjanak az ünnepnapi és hétvégi közlekedési rendről.

Képünk illusztráció

A megnövekedett forgalomra készülve a MÁV-START figyeli az utasforgalmat, és ha kell, több kocsival indítják az InterCity-vonatokat.  

 A vonatközlekedésben a következő változások lesznek: 

  • március 28-án a pénteki napra,
  • 29-én a szombati,
  • 30-án és 31-én az ünnepnapi,
  • április 1-jén a vasárnapi,
  • 2-tól a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

 A Volánbusznál március 27-én, szerdán munkanapra és a hét utolsó tanítási napjára, 28-án, csütörtökön a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára, 29-n, nagypénteken munkaszüneti napra, 30-án, szombaton szabadnapra, 31-én, húsvét vasárnapján munkaszüneti napra, április 1-jén, húsvéthétfőn a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint indulnak a buszjáratok.

Április 2-án, kedden a hét első tanítási szünetes munkanapjára, 3-án és 4-én tanítási szünetes munkanapra, 5-én a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára vonatkozó közlekedési rend lesz érvényben. Április 6-án, szombaton szabadnapon, 7-én, vasárnap a hét első tanítási- és munkanapját megelőző munkaszüneti napon, 8-án, hétfőn pedig már a hét első tanítási- és munkanapján érvényes menetrend szerint közlekednek a járatok.

A KÖZLEMÉNY SZERINT NAGYPÉNTEKEN ÉS HÚSVÉTHÉTFŐNVÁLTOZIK A HÉV-EK KÖZLEKEDÉSE, AMUNKASZÜNETI NAPOKONÉRVÉNYES MENETREND LESZ ÉRVÉNYBEN VALAMENNYI VONALON.

Címlapkép forrása: Portfolio


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük