Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Figyelmeztetést adott ki a katasztrófavédelem! Vigyázzunk a mécsesekkel, és a zárlatos fényfüzérekkel


A karácsonyi ünnepek és a szilveszter az egyik legkockázatosabb időszak lakásbiztosítási szempontból a nyári viharszezonhoz hasonlóan – hívta fel a figyelmet a Netrisk közleményében. Ez azért is indokolt, hiszen szenteste napján 196-szor riasztották a tűzoltókat az országban hétfőig, 29 alkalommal tűz – köztük 22 épülettűz -, 167 alkalommal műszaki mentés miatt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője .

A biztosítási portál kiemelte: fokozott óvatossággal kell használni a karácsonyi gyertyákat, mécseseket, csillagszórókat, mivel ebben az időszakban megkétszereződik a tűzesetek száma. Az ünnepek alatt a gyertyákra, mécsesekre, csillagszórókra, zárlatos fényfüzérekre is figyelni kell, de a fűtőberendezések, például a kályhák is sok lakástűz forrásai.

A karácsonytól függetlenül érdemes füstjelzővel, illetve a gázfűtés esetén hitelesített, megbízható szén-monoxid-érzékelővel felszerelni az ingatlant – idézte a portál Besnyő Mártont, a portál ügyvezető igazgatóját. Ő arra is felhívta a figyelmet:

HA MÉGIS BAJ TÖRTÉNNE, AKKOR KULCSFONTOSSÁGÚ A KÁRENYHÍTÉS, A KÁRESEMÉNY GYORS ÉS PONTOS DOKUMENTÁLÁSA, AMI MEGKÖNNYÍTI A KÁRTÉRÍTÉSI ÜGYINTÉZÉST.

Tájékoztatása szerint a portálnál az idén kötött új lakásbiztosítások átlagos éves díja december közepén elérte a 35 ezer forintot. Sok biztosítás díja az éves inflációval emelkedik – emlékeztetett a szakember, aki szerint érdemes lesz mindenkinek elővennie a lakásbiztosítását, mert lehetnek a meglévőnél kedvezőbb új ajánlatok, és jövőre nemcsak az évfordulón, de márciusban is lehet biztosítást váltani.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük