Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Figyelmeztetés kaptak az autósok: veszélyes járművek bukkannak fel a magyar utakon


Tavasszal megsokszorozódik a közutakon a traktorok száma, hiszen a vetési munkálatok még tartanak.

Számos feltétele van annak, hogy egy traktor közlekedhessen a közutakon, és tavasszal megsokszorozódnak az ilyen esetek, ugyanis még tart a tavaszi vetés – írja cikkében az Agrárszektor. Ez persze bosszúságot is okozhat a sofőröknek, de persze a traktoroknak is el kell jutniuk egyik helyről a másikra.

A rendőrség honlapjáról megtudott információk szerint ahhoz, hogy a közúton haladhasson traktor, rendelkeznie kell

  • hatósági jelzéssel,
  • állandó vagy ideiglenes rendszámmal,
  • forgalmi, vagy ideiglenes forgalmi engedéllyel,
  • kötelező gépjármű felelősségbiztosítással.

Azokon a járműveken, amelyek képesek 25 km/óra sebességnél gyorsabban haladni, három betűből és három számból álló rendszámnak kell lennie, valamint érvényes forgalmi engedéllyel és érvényes biztosítással is rendelkeznie kell. Ezek a gépek közúton maximum 40 km/óra sebességgel közlekedhetnek és kifogástalan műszaki állapotban kell lenniük. Azok a gépek, amelyek a 25 km/óra sebességnél lassabban haladnak, és amelyek rendszeresen használják a közúthálózatot, piros színű rendszámmal kell, hogy rendelkezzenek, kiegészítve érvényes forgalmival és érvényes biztosítással.

A rakományt emellett úgy kell elhelyezni a járműveken, hogy az a vezetőt ne zavarja a szabad kilátásban, valamint a forgalomban résztvevő többi közlekedőt ne veszélyeztesse. Különösen nagy hangsúlyt kell fektetni a rakomány rögzítésére, letakarására, és a közútra történő felhajtás előtt az adapterek leszerelésére is.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük