Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Figyelmeztet az MVM: brutál rezsiszámlát kaphat, aki nem ellenőrzi ezt a fűtési szezon előtt


Az MVM földgázelosztó társaságai felkészültek az idei fűtési szezonra, de az ügyfeleknek is érdemes felülvizsgáltatniuk a tulajdonukban lévő földgázvezetékek, gázkészülékek állapotát – hívta fel a figyelmet az energetikai vállalatcsoport.

Fotó: atv.hu

Keddi közleményükben felidézték, hogy az MVM Csoport biztosítja az összes lakossági ügyfél földgázellátását országszerte, de földgázelosztási tevékenysége nem országos. Az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. és az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. együttesen harmincezer kilométert meghaladó, tervszerűen és folyamatosan karbantartott, európai szinten is kiemelkedő gázhálózatot üzemeltet.

A tájékoztatás szerint a földgázelosztó társaságok minden évben számos rekonstrukciós munkát végeznek a gázhálózaton. A vezetékek cseréje szükségessé teszi, hogy a vezetékek összekötésének idejére a gázszolgáltatást ideiglenesen szüneteltessék.

A telekhatáron belüli földgázrendszerek üzemképes és biztonságos állapotban tartására az előírások szerint az ingatlan tulajdonosa kötelezett. A telekhatáron belüli vezetékek és eszközök nem megfelelő műszaki állapota a lehetséges veszélyeken túl többletgázfogyasztást is okozhat – hívta fel a figyelmet az MVM.

Az MVM azt javasolja a fogyasztóknak, hogy rendszeresen vegyék igénybe a gázkészülékek márkaképviseletét ellátó szakszervizek javító, karbantartó és ellenőrzést végző szolgáltatását, amelyek munkalappal is igazolják az elvégzett szolgáltatást, és ezzel felelősséget is vállalnak az elvégzett javításokért.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük