Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Figyelmeztet a rendőrség: repül a bírság, ha ezt elmulasztja indulás előtt


Honlapján hívta fel a Magyar Rendőrség a figyelmet egy életveszélyes szokásra. Egy autós befagyott szélvédővel indult útnak reggel, azonnali rendőri intézkedés lett a vége.

Fotó: illusztráció

A napokban a közlekedési járőrök osztottak bírságot Felsőzsolcán. A vétkes sofőr ugyanis elmulasztotta jégkaparóval letisztítani autója szélvédőjét a reggeli fagyokat követően.

Nem kaparta le a jeget

Az autós szélvédőjén alig pár tenyérnyi helyen lehetett kilátni, az üveget amúgy egybefüggő jégréteg borította. A rendőrök megállították és a helyszínen letisztíttatták a szélvédőt a sofőrrel. Mint kiderült, az nemcsak jeges, de repedt is volt, ráadásul a vezető jogosítványa is lejárt fél évvel korábban, így a Miskolci Rendőrkapitányság a sofőrt határozatában két hónapra eltiltotta a vezetéstől, és pénzbírsággal sújtotta.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a következőkre hívja fel a járművezetők figyelmét:

  • Gépkocsijukat a téli közlekedés kívánalmai szerint készítsék fel és használják!
  • A fagyálló ablakmosó, valamint a jégkaparó elmaradhatatlan kellékek.
  • Csak megfelelő feltételek mellett induljanak útnak, ennek megfelelően a látótér biztosítása minden évszakban elengedhetetlen.
  • Nagyon veszélyes, ha a jármű vezetője nem, vagy nem jól lát ki a szélvédőn, ezért a szellőztető-, illetve a párát leszárító fűtőberendezésnek is jól kell működnie, és szükség esetén használni kell a jégkaparót.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük