Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Figyelmeztet a Nébih: nagy gondot okozhat az egyik Magyarországon is kapható virsli


A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy semmiképp se fogyasszák el az érintett termékeket.

Képünk illusztráció fotó: cookpad.com

A Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) arra figyelmezteti a honlapján a virslikedvelőket, hogy vigyázzanak bizonyos termékekkel, ugyanis olyan baktérium lehet bennük, ami komoly szövődményeket eredményezhet – természetesen már visszahívták a forgalomból ezeket.

A Nébih arra kéri a 250 g-os, 2022.10.2-i minőségmegőrzési idővel rendelkező Wudy AIA baromfivirsli, illetve a 150 g-os, 2022.09.20-i minőségmegőrzési idővel rendelkező Wudy AIA sajtos baromfivirsli vásárlóit, hogy semmiképp se fogyasszák el ezeket a termékeket, mivel lehetséges, hogy Listeria monocytogenes nevezetű baktérium van bennük.

Az Olaszországban készült termék Magyarországon is elérhető, így bárkit érinthet a Nébih figyelmeztetése.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján található információk szerin: „A Listeria monocytogenes a természetben széles körben előforduló emberi megbetegedést okozó baktérium. A hűtő hőmérsékletén is képes elszaporodni, így minden olyan 5 napon túl hűtőszekrényben tárolt élelmiszer kockázatos lehet, amelyben a baktérium szaporodni képes, és amit fogyasztás előtt nem hőkezelnek. Az emberi megbetegedéseknél lényeges szerepet játszik az immunrendszer állapota, egészséges emberekben sokszor semmilyen tünetet nem vált ki a Listeria-val szennyezett élelmiszer fogyasztása, azonban legyengült immunrendszerű emberek, várandós nők, idős emberek esetében az élelmiszer alacsonyabb szennyezettsége is súlyos megbetegedést okozhat. Szövődményként agyhártyagyulladás, vérmérgezés alakulhat ki. Terhesség esetén vetélés, halvaszületés és az újszülött fertőzése is előfordulhat” – így mindenképp érdemes betartani a Nébih javaslatát, és valóban nem szabad elfogyasztani az érintett terméket.

Íme a termék illusztrációs képe:

Kép: Nébih


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük