Közzétette - Kategória - Országos hírek

INSTAGRAM KÉPEK

TWITTER BEJEGYZÉSEK

RENDEZVÉNY KÉPEKBEN

FACEBOOK VIDEÓK

FACEBOOK OLDAL

Figyelem! Jelentős változás jöhet az e-recept rendszerben

Nyíregyháza, 2012. szeptember 28.
Kozma Ottó háziorvos receptet ír fel rendelőjében betegének, Botfalusi Zoltánnénak Nyíregyháza-Oroson 2012. szeptember 28-án.
MTI Fotó: Balázs Attila

Bővülhet az e-receptek funkciója – tudta meg a Világgazdaság. Így már nemcsak felírási igazolással, hanem a meghatalmazott vagy törvényes képviselő a saját személyi igazolványának és tajkártyájának együttes bemutatásával is átveheti a vényköteles terméket a patikában.

lappal az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte, hogy hamarosan megszületik az a rendeleti szintű jogszabály-módosítás, amely lehetővé teszi, hogy a beteg ne csak személyesen válthassa ki a receptet, hanem azt a képviselője is megtehesse helyette.

Ennek az lesz az előfeltétele, hogy a megbízott személy adatait előzőleg bejegyezzék az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben.

Korábban az ATV híradója is foglalkozott azzal, hogy az e-recepteknek éppen az lenne a lényege, hogy ne kelljen minden esetben papíron is kinyomtatni a vényeket, ha valaki nem személyesen váltja ki az orvos által felírt készítményeket.

atv.hu