Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Figyelem! Ha ilyen SMS-t kap, semmiképpen ne nyissa meg


Csalás miatt adott ki figyelmeztetést a Lidl Magyarország, miszerint a nevükben SMS-ben próbálnak magánszemélyektől pénzt vagy személyes adatokat kicsalni.

A Lidl Magyarország vállalata közleményében elmondta, hogya csalók a Lidl Magyarország nevében azzal keresik fel áldozataikat, hogy Lidl ajándékutalványt vagy éppen más értékes tárgynyereményt (pl. okostelefont) nyertek. Ennek fejében kérik a postázási költség euróban történő kiegyenlítését vagy éppen a linkre kattintva egy hamis figyelmeztetés jelenik meg, miszerint eszközünk vírussal fertőződött meg – írja a promotions.hu.

Továbbá azt is közölték, hogy a Lidl Magyarország által megszervezett nyereményjátékokról kizárólag a vállalat hivatalos felületein adnak tájékoztatást, valamint hogy a nyereményekért cserébe ellenjuttatást semmilyen esetben sem kérnek.

Arra is felhívta a vállalat a figyelmet, hogy személyes-, valamint bankkártyaadataink védelme érdekében, mindig ellenőrizzük a forrás hitelességét, a megtévesztési szándékkal érkezett megkeresésekre ne reagáljunk, emellett semmiképpen ne utaljunk pénzt vagy adjuk meg adataikat ismeretlen személynek.