Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Feloldotta tilalmát a katasztrófavédelem: mától már az egész országban lehet tüzelni


Abban a két megyében is megszűnik a tűzgyújtási tilalom szerdától, ahol eddig még érvényben volt, a döntés értelmében az ország teljes területén hatályát veszti a korlátozás. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatása szerint mindez a hűvösebb, csapadékosabb idő miatt lehetséges.

A Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében is feloldják a tűzgyújtási tilalmat a szerdai nappal, így Magyarország teljes területén megszűnik a korlátozás – tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A közleményben szereplő indoklásban azt írják, hogy a hűvösebb és csapadékosabb időjárás miatt lecsökkent az erdőtűz kockázata, emiatt oldják fel a tűzgyújtási tilalmat az utolsó két megyében is.

Szintén megszűnik a fokozottan tűzveszélyes időszak is az ország teljes területén a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról ezen az oldalon vagy a katasztrófavédelem hivatalos honlapján elhelyezetttérképen lehet tájékozódni.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük