Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Felhívást intéztek a magyar horgászokhoz, a segítségüket kérik


Ehhez a legideálisabb a sűrű szövésű, úgynevezett versenyszák, lehetőleg minél hosszabb nyéllel.

Egyre több helyen jelennek meg a Balatonban, és persze más vízterületek is a törpeharcsa-ivadékfelhők, amelyek kiemeléséhez adott tanácsokat a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp Zrt.) horgászati ágazatvezetője, Nagy Gábor – írja a

A BHNp Zrt. halőrei július 11-én 34 darab törpeharcsa-ivadékfelhőt emeltek ki a Balaton két befolyójából. Már az erről megjelent beszámolóban is kérték a horgászokat, hogy segítsék a halőrök munkáját. A BHNp Zrt. tanácsa szerint a törpeharcsa-ivadékfelhők kiemeléséhez a legideálisabb a sűrű szövésű, úgynevezett versenyszák, lehetőleg minél hosszabb nyéllel.

A néhány centis ivadékot egy gyors mozdulattal könnyen kimeríthetjük, és buzdítunk is erre minden kedves horgásztársunkat!

– írják.

A témában a BHNp Zrt. horgászati ágazatvezetője adott újabb tanácsokat a Facebookon megjelent videóban:

Fogásunk eredményét nagyban meghatározza a merítő szák típusa. Az anyag mindenképpen valami apró szövésű legyen” – szögezte le Nagy Gábor, aki egy hat milliméteres „lukbőségű”, damilos merítőt tartott a kezében.

Elmondta, ő azért szereti azt, mert nagyon gyorsan lehet húzni a víz alatt. „Azonban, amikor még igen zsenge méretű a törpeharcsa – értem ez alatt a körülbelül 1 centiméteres méretet –, akkor ezen a halón még át is tudnak potyogni” – magyarázta.

Szerinte ilyen esetben tehát jobb lehet egy szövetes anyag, amelynek csak 1-2 milliméteres a lukbősége. A damilos szák tehát akkor működik a legjobban, ha törpeharcsák már elérik a 3 centiméteres testhosszt, mert akkor már sokkal fürgébben mozognak, és fontos a szák gyorsasága a víz alatt – írja a pecaverzum.hu

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Don`t copy text!
%d bloggers like this: