Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Felfüggesztik a református istentiszteleteket, a hívek imádkozzanak a járvány megszűnéséért


A Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának elnöksége azt kéri, hogy az egyházközségek szerdától ne tartsanak istentiszteletet, közösségi alkalmakat – olvasható az elnökség közleményében.

Fotó: Pixabay

Az elnökség azt írta, kérik, hogy szerdától az egyházközségek “szüneteltessenek minden közvetlen érintkezéssel járó egyházi alkalmat: istentiszteletet, áhítatot, gyülekezeti hitoktatást, jegyesoktatást, bibliaórát, konfirmáció-előkészítést”, és minden közösségi alkalmat.

A gyülekezeteket kérik továbbá, hogy a járvány első hulláma idején közzétett liturgiai ajánlások szerint térjenek vissza online istentisztelet-közvetítésre, a helyi adottságok és lehetőségek szerint.

Az egyházi testületi üléseket (egyházmegyei és egyházkerületi közgyűlés, illetve tanács, zsinati tanács, zsinat) online térben kell tartani, egyházközségi közgyűlés (lelkészválasztás, stb. céljából) nem tartható.

A tisztújítással összefüggő presbiteri gyűlések és választási bizottsági ülések a járványügyi rendelkezések betartásával tarthatók meg

– írták.

A már megbeszélt és megszervezett esküvők és temetések a hatályba lépett állami rendelkezések betartásával megrendezhetők.

Felhívták az egyháztagok figyelmét arra, hogy a reformatus.hu honlapon és más médiafelületeiken számos online áhítat és istentisztelet követhető.

Arra is kérték a gyülekezeteket, hogy