Közzétette - Kategória - Elsőkézből a Beregből, Fejlesztések a Beregben, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Fejlesztés az Eötvösben: Megújult iskola és modernebb körülmények várják a diákokat Vásárosnaményban


Vásárosnamény – Vásárosnamény Város Önkormányzatának újabb sikeresen elnyert pályázatának köszönhetően, a Bereg szívének három oktatási intézményének energetikai korszerűsítése valósul meg. Az összesen 699,98 millió forintból megvalósuló projektek során a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium 212.48 millió forint, míg a vitkai Kölcsey Ferenc Tagintézmény 216,98 millió forintnyi összegű támogatásból modernizálódik.  Az energetikai korszerűsítés harmadik üteme a Vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolát érinti, ahol összesen 270.52 millió forintból korszerűsödött az intézmény négy épülete, melynek munkálatairól Szabó Zoltán intézményvezetőt kérdeztük.

Szabó Zoltán kérdésünkre elmondta, hogy a fejlesztési projekt keretében az Eötvös József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola több épületének energetikai korszerűsítése történt meg. Örömét fejezte ki továbbá, hogy bár a fenntartó már nem Vásárosnamény Város Önkormányzata, mégis odafigyel az intézmény mindennapjaira. Az igazgató a nagyszabású fejlesztések elmondta, hogy azok a felső tagozatos épületet, az alsó tagozatos hattantermes épületet, a kéttantermes épületet, valamint az alsó tagozatos tornatermet érintette. Az energetikai fejlesztés keretében több épület külső falainak, lábazatának és padlásfödémének hőszigetelése is megvalósításra került. E mellett az alsó tagozatos épületek fűtési rendszerének teljes korszerűsítése is megtörtént, így kondenzációs gázkazános fűtési rendszer került kiépítésre, időjáráskövető szabályozással, valamint a hőleadói hálózat és a nyílászárók cseréjével. E mellett az iskola két épületére tetőfelületére, összesen 145 db napelem került felszerelésre, melynek összteljesítménye 42,5 kWp lesz. Zárásként elmondta, hogy a most zajló fejlesztéseknek köszönhetően,sokkal gazdaságosabb és energiatakarékosabb működést érhetnek el.