Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Fantasztikus siker! Újra van magyar díjazott az Oscar-díjátadón: Sipos Zsuzsanna Oscar-díjas!


94. alkalommal rendezi meg az Amerikai Filmművészetek és Filmtudományok Akadémiája az Oscar-gálát. A Los Angeles-i Dolby Színházban tartott díjátadón 23 kategóriában hirdetik ki a győzteseket.

Fotó:Robyn Beck | Forrás: AFP

A jelölteket február elején jelentették be: a legtöbb jelölést A kutya karmai közt (12) és a Dűne (10) kapta. Utóbbi díszletberendezője, Sipos Zsuzsanna – Patrice Vermette látványtervezővel együtt – a legjobb látványtervezés díját kapta, már a gálát megelőzően.

Köszönöm. Thank you – mondta magyarul is Sipos Zsuzsanna, amikor érezhetően meghatódva a pódiumon a mikrofonhoz lépett az Oscar-díjával.

A Magyarországon forgatott sci-fi a filmes szakember sokadik nemzetközi produkciója, korábban dolgozott a Szárnyas fejvadász 2049-ben, a Gemini Manben és a Borgiákban is. Nemes Jeles László 2016-ban a Saul fiával a legjobb külföldi filmért, Deák Kristóf 2017-ben a Mindenkvel 2017-ben a legjobb élő szereplős rövidfilmnek járó Oscar-díjat nyerte el, így Sipos Zsuzsannáé azt jelenti, hogy hat év leforgása alatt három magyar is megkapta a legnagyobb elismerést az amerikai filmakadémiától.