Közzétette - Kategória - Életmód és Egészség tippek

Ezt tilos az ajtóra tenni: 7 jelzés, amivel a betörőknek üzenünk


betörő

A betörőknek nemcsak egy túl egyszerű zárral vagy résnyire nyitva hagyott ablakkal üzenheted, hogy otthonod ideális célpontot jelent, de akár egy túl részletes névtáblával vagy akár a szemetes mellé pakolt kartondobozokkal is.

Célszerű olyan névtáblát az ajtóra tenni, mert anyagi helyzetedre utal – például tartalmazza a doktori címet -, ugyanakkor az sem jó, ha például arra lehet következtetni belőle, hogy valaki például özvegy, így valószínűsíthetően egyedül él.

Bár furcsának tűnhet, a betörők az előzetes megfigyelések során akár a szemetes alapján is tájékozódhatnak, figyelj például, hogy minél diszkrétebben kezeld, ha új, drága holmit vásároltál, például ne tedd a tévé dobozát látványosan a szemetes mellé, vagy úgy, hogy kilógjon belőle.

A szemetes más szempontból is árulkodó lehet, könnyen észrevehetik például, ha hosszabb ideig nem vagy otthon, ha egyedül a tiéd nem lesz kitolva a ház elé. Érdemes ilyenkor megkérni valakit, akár egy szomszédot, hogy tegye meg helyetted.

Ugyanez igaz a postaláda kiürítésére is, ha ugyanis több napig nem történik meg, joggal gyaníthatják, hogy szabad a terep.

Ügyelj arra is, hogy, ha elutazol, ne maradjon napokig sötét a lakás, e célból például tökéletes eszközt jelenthet egy időzítő kapcsoló, mely még abban is segít, hogy napi menetrended, hazaérkezésed, távozásod időpontja se legyen kiszámítható a betörők számára.

Nagyon figyelj arra is, hogy a közösségi oldalakon mit és hogyan posztolsz ki, állítólag ugyanis ezt is előszeretettel figyelik a potenciális betörők.

Jó, ha ügyelsz lakásod biztonságára, és még riasztód is van, nagyon vigyázz azonban, hogy a figyelmeztető táblák ne legyenek túl részletesek, ne utalj például arra, hogy konkrétan milyen biztonsági rendszer védi otthonodat, hatástalanítására ugyanis így bizonyos esetekben akár előre is felkészülhetnek a bűnözők, ha elég nagy fogást remélnek.

 Femina

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük