Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vezér cikkek

Ezt tervezi Pintér Sándor a kórházi elfekvőkkel Vásárosnaménytól-Szombathelyig


A kormány júliustól a szociális ellátórendszerre bízza az ápolásra-gondozásra szorulók ellátását írja a.

A belügyminiszter társadalmi vitára bocsátotta rendelettervezetét, amely azt pontosítja, hogy a szakápolási célú fekvőbeteg-szakellátást nyújtó, az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) által fenntartott intézményekből az ellátottak a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság mely intézményeibe kerülnének. Pintér Sándor hat átadó/befogadó intézményt jelölt ki, ágyszámokkal (zárójelben).

Tervei alapján Oroszlányból (70), az Észak-Budai Szent János Centrumkórházból (100) ágy kerülne át egy-egy közeli szociális intézményhez.

Jóval nagyobb változást jelenthet ugyanakkor az, hogy a betegek a dombóvári kórházból Pincehelyre (39), Szombathelyről Celldömölkre (40), Nyíregyházáról Vásárosnaménybe (60), Karcagról pedig Kunhegyesre (25) kerülnének július elsejétől.

A rendeletre azért lesz szükség, mert január elsejétől módosult az ellenzék által sokat bírált szociális (saláta)törvény amely lehetővé tette, hogy az állami fenntartású egészségügyi szolgáltatóktól szakápolási központok vegyék át azokat az ágyakat, amelyeken tartós ápolást-gondozást végeznek, ezeket nevezi a köznyelv elfekvőnek.

korhaz tervezt


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük