Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

,,Ezt becsületbeli ügynek tekintem” – Orbán Viktor bejelentette a novemberi nyugdíjkiegészítést és prémiumot


Egész Európában nehéz idők járnak, de ilyenkor sem szabad szem elöl téveszteni nagy nemzeti céljainkat.

Fotó: facebook

Az egyik ilyen a nyugdíjasok megbecsülés Magyarországon – kezdte Orbán Viktor szombat reggeli Facebook-videóját. A miniszterelnök szerint az elmúlt évek gazdasági teljesítményeinek köszönhetően tudták vissza a 13. havi nyugdíjat, amit a „baloldali kormányok vettek el az idősektől”.

Ezt becsületbeli ügynek tekintem

– közölte a politikus, hozzátéve, hogy idén és jövőre is meg fogják kapni a nyugdíjasok ezt a juttatást. Orbán szerint itt nem szabad megállni, az infláció magyarországi elszabadulása – ennek oka szerinte az Oroszország elleni uniós szankciók – miatt inflációkövető nyugdíjkiegészítést fizetnek, amelyet november 10. és 15. között kapnak kézhez az érintettek.

A kormány a nyugdíjemelés mértékéről az inflációs előrejelzés alapján előzetesen dönt. Abban az esetben, ha jelentős az eltérés, két lépcsőben történik a nyugdíjkiegészítés, az első júniusban, a második novemberben. Idén júliusban döntött a kormány a rendkívüli évközi nyugdíjemelésről: az év második felétől a jogosultak – az év eleji 5 százalékos emelésen felül további – 3,9 százalékponttal megemelt összegű nyugdíjban részesültek. Így az 164 102 forintos átlagos nyugdíj összege nagyjából 170 ezer forintra nőhetett.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük