Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Ezentúl kevesebb pénzt jár azoknak az iskoláknak, ahol az előírtnál kevesebb a hátrányos helyzetű gyerek


A szerdán elfogadott törvényben az is szerepel, hogy ha a fenntartó átszervezésről dönt, akkor nyomon kell követnie, hogy az átszervezés után egyenletes-e a hátrányos helyzetű tanulók aránya, és folyamatos-e a sajátos nevelési igényű tanulók ellátása.

A parlament szerdán megszavazta, hogy a jövőben kevesebb pénzt kapjanak azok az általános iskolák, ahol az előírtnál kevesebb hátrányos helyzetű gyerek tanul – írta meg a Telex.

A Belügyminisztérium javaslata szerint 10 százalékkal csökkentenék az adott évi költségvetési támogatás összegét azoknak az általános iskoláknak az esetében, amelyek több általános iskolával rendelkező településeken működnek, és ahol a hátrányos helyzetű tanulók aránya az előírtnál kevesebb.

A törvény hatálybalépését követő második évben induló tanévtől szigorodik a jogszabály: ha több mint 15 százalékponttal alacsonyabb a hátrányos helyzetű diákok aránya, mint a meghatározott átlagos arány az adott településen, az iskola még forrásmegvonásra is számíthat.

A szerdán elfogadott törvényben az is szerepel, hogy ha a fenntartó átszervezésről dönt, akkor nyomon kell követnie, hogy az átszervezés után egyenletes-e a hátrányos helyzetű tanulók aránya és folyamatos-e a sajátos nevelési igényű tanulók ellátása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük