Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Ezekben a településeken fog berobbanni a koronavírus-járvány


A kép illusztráció.

Közzétette a Nemzeti Népegészségügyi Központ a 38. heti szennyvízminta-vizsgálatok eredményeit, melyek alapján kiderült, elsősorban a nyugat-magyarországi városokban várható a vírusfertőzöttek nagyobb mértékű növekedése.

Mint ahogyan azt már több szakértő is hangsúlyozta, a koronavírus-fertőzöttek tendenciáinak alakulásában nagy segítséget nyújtanak a szennyvízminta-vizsgálatok, ugyanis azokkal 4-10 nappal előre lehet jelezni, ha egy adott helyszínen meg fog emelkedni az esetszám.

Ilyen esetekben a koronavírus ökökítőanyagának meglétét vizsgálják a mintákban, valamint annak koncentrációját, hogy a tendenciáról tisztább képet lehessen kapni. Ezek alapján Magyarországon egyértelműen látszódik, hogy legfőképpen Nyugat-Magyarországon várható a járvány kisebb-nagyobb mértékű berobbanása.

„Szombathelyen, Zalaegerszegen, Veszprémben, Kaposváron, Szekszárdon, Pécsett, Békéscsabán és Egerben is növekvő tendenciát mutattak ki az új koronavírus örökítőanyagának mennyiségében” – írta az NNK.

Az NNK hozzáteszi, az általuk elvégzett szennyvízvizsgálatok eredményei és a megnőtt pozitív esetszámok is mutatják, hogy nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.