Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Ezek a szigorú szabályok vonatkoznak a középiskolai felvételizőkre idén


A Nemzeti Pedagóguskar elnöke szerint a tavalyi évhez hasonlóan a diákok idén is szigorú szabályok szerint írják majd a középiskolai felvételit – írja az rtl.hu az RTL Híradó riportja alapján.

Felidézték, hogy tavaly a szülők legfeljebb az iskola kapujáig kísérhették gyermeküket, akikre a belépést követően azonnal lázmérés és kézfertőtlenítés várt, a folyosókon pedig kötelező volt a maszkhasználat.

A riportban megszólal Horváth Péter, a győri Révai Miklós Gimnázium igazgatója, a Nemzeti Pedagóguskar elnöke, aki elmondta:

A szabályok ugyan azok maradtak, mint a tavalyi évben is voltak. Az iskolát az előző nap ki kell fertőtleníteni, a diákoknak a folyosókon és a közösségi terekben maszkot kell viselni, maga a dolgozat megírása során azonban a maszkot levehetik.

HORVÁTH PÉTER HOZZÁTETTE, A TERMEKBEN MAXIMUM TÍZ DIÁK ÜLHET MAJD LE A TÁVOLSÁGTARTÁS BIZTOSÍTÁSA ÉRDEKÉBEN.

A győri Révai Miklós Gimnázium igazgatója elmondta azt is, hogy van annyi termük, hogy mindenhol csak maximum tízen üljenek le. A tavalyihoz hasonlóan, ha lesz olyan iskola, ahol a kapacitásokhoz mérten több diák jelentkezik felvételire, akkor segítséget tud kérni a fenntartójától és be lehet vonni a folyamatba más intézményeket is.

Az RTL Híradó kérdésére válaszolva az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) elmondta, valóban a tavaly alkalmazott szabályokat javasolták az iskoláknak, amelyekről az intézmények saját hatáskörben dönthetnek.

A RIPORTBÓL AZ IS KIDERÜLT, HOGY AKI NEM TUD RÉSZT VENNI A JANUÁR 22-I VIZSGÁN, AZ JANUÁR 27-ÉN VAGY FEBRUÁR 4-ÉN PÓTOLHATJA.

Ez utóbbi időpont viszont már csak azoknak lesz elérhető, akik igazoltan megfertőződtek, hatósági házi karanténban voltak, vagy önhibájukon kívül nem tudtak megjelenni az első két időpontban.