Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Ételosztás: Már a kétkeresős magyar családok is sorban állnak ételadományokért


Egyre több olyan családdal találkozik hagyományos ételosztásain a hazai Krisna hívők közössége, ahol mindkét szülő dolgozik.

Az Ételt az Életért Alapítvány 35. szeretetlakomájának utolsó ételosztásán forgattak az RTL Híradó riporterei. A karácsonyi kampányt novemberben kezdték a Krisna hívők Szegeden, és azóta öt hazai városban 60 tonna élelmiszert osztottak szét a rászorulóknak 10 ezer csomagban.

A délben kezdődött ételosztásra már reggel 8-kor sorakoztak az emberek, és szinte percek alatt elfogyott a 200 karszalag, amellyel ételhez lehetett jutni.

Ma már olyan családok is sorban állnak ételadományokért, ahol mindkét szülő dolgozik, mégsem elég a pénz a napi megélhetésükre.

Azt vesszük észre, hogy olyanok is sorba állnak segítségért, akiknek van munkája. Több ilyen család érkezik hozzánk ünnepnapokon vagy hétvégén. Hiába van két fizetés a családban, még így is rászorulnak a támogatásra

– mondta el Szilaj Péterné, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének kommunikációs vezetője.

Egy híradónak nyilatkozó arról beszél, az élelmiszercsomagnak hála két hétre meg tudják oldani hat tagú családjuk heti étkezése.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük